De jyske 11-mandshold har pr. 1. juni spillet omkring 11.000 af de i alt 15.000 planlagte turneringskampe i forårssæsonen 2021.

Primært på grund af corona-situationen er der dog lige nu et lettere forøget antal udsatte kampe.

Og det kan blive et problem i forhold til op- og nedrykningerJM for ungdomshold og playoffkampe for senior.

Derfor er der behov for, at alle disse kampe hurtigst muligt genplaceres i kalenderen, så kampprogrammet kan gennemføres inden sæsonafslutningen.

Alle kampe skal gennemføres

Hvis det skal lykkes at komme i mål med turneringerne, er der med andre ord behov for fortsat velvillighed og fleksibilitet fra klubbernes side.

- DBU Jylland ønsker at få gennemført alle kampe, og turneringen spillet færdig på græsset, da vi mener, at det er i klubbernes interesse. Naturligvis skal corona-vejledningerne overholdes, men vi har også en appel til klubberne om at udvise fleksibilitet og velvilje trods de svære vilkår, siger DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen og fortsætter:

- Vi ved, at det ikke er optimalt, men vi opfordrer til, at man i den nuværende situation accepterer, at man f.eks. ikke kan stille det stærkeste hold, eller at man undlader at melde afbud, fordi ganske få spillere er forhindret i at deltage i en kamp, siger DBU Jyllands turneringschef.

Flere kampe, mindre træning

Han udtrykker også håb om, at klubberne kan leve med, at tingene lige nu er anderledes end de plejer.

- For nogle holds vedkommende betyder det, at der skal spilles nogle flere kampe end normalt. Det vil altså sige, at der lige nu er mange kampe, heldigvis på et godt tidspunkt af året, og måske ikke så meget tid til træning, siger Ole Frandsen.

- Selvom det bestemt ikke er noget, som vi normalt gør eller ønsker, så kan det blive nødvendigt for os at diktere forskellige ting for at nå i mål med turneringerne. F.eks. vil vi forbeholde sig ret til at genplacere kampe med kort varsel for at afviklet tingene bedst muligt, siger Ole Frandsen.

Opmærksom på lokale udfordringer

Han forklarer også, at DBU Jylland i områder, som er ekstra hårdt ramt af corona-situationen (f.eks. pt. Aalborg-området), vil overveje, om der kan gives særlige fleksible vilkår.

- Vi er fuldt ud klar over, at der p.t. er områder og klubber, som er ekstra hårdt ramt. Udgangspunktet er stadig, at alle 11-mandskampe skal afvikles, men hvis situationen spidser yderligere til, vil vi i disse begrænsede områder eller puljer se på, om der kan findes helt lokale løsninger, f.eks. yderligere fleksibilitet i forhold til kampafviklingen, siger Ole Frandsen.

DBU Jylland opfordrer også til, at man om nødvendigt udsætter pokalkampe fremfor turneringskampe. Opfordringen er også, at man prioriterer 11-mandskampe over f.eks. regionale 8-mandskampe.
 
Hvis man mangler at møde et hold både hjemme og ude, kan man også søge DBU Jyllands Disciplinærudvalg om kun at spille den ene kamp, men at lade den tælle for to.

Ny spilledag og nyt spilletidspunkt senest den 7. juni, kl. 9.00

Klubber med udsatte kampe har til opgave at blive enige med modstanderholdet om et nyt spilletidspunkt og meddele det pr. mail til info@dbujylland.dk senest mandag den 7. juni, kl. 9.00.

Vær særligt opmærksom på, at:

  • For serierækker: Kampe, der har betydning for kvalifikation til playoffkampe, skal være spillet senest 20. juni.
  • For ungdomshold: Kampe, der har betydning for JM-/puljevinderkampe, skal være spillet senest 13. juni.

DBU Jylland udviser i denne sammenhæng ekstraordinær fleksibilitet:

  • Det er frem til sæsonafslutningen tilladt at spille to kampe samme spilledag. Læs mere om begrebet spilledag her.
  • I rækker, hvor der ikke spilles om JM og playoff, tillades det at spille kampe efter sidste ordinære spilledag (pt. 20. juni for senior og 13. juni for ungdom).

    27. juni er absolut sidste spilledag. Send mail til info@dbujylland.dk, hvis I er blevet enige om et senere spilletidspunkt.

Er klubberne ikke blevet enige om et nyt spilletidspunkt og har oplyst dette senest mandag den 7. juni, kl. 9.00, vil DBU Jylland genfastsætte kampen til et nyt spilletidspunkt, som herefter er gældende.

DBU Jylland vil desuden fra mandag den 7. juni dagligt fastsætte udsatte kampe.