Nick Sønderskov Hansen er 33 år og fodboldtræner i Silkeborg IF. Og så er han idrætslærer på Ejstrupholm Skole i Ikast-Brande Kommune.

Derudover kan Nick nu kalde sig Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020. Med prisen vinder Nick 25.000 kr. til brug på nyt udstyr til idrætsundervisningen samt 5.000 kr. til en skolefest.

Inspirerende og idérig
Nick Sønderskov Hansen er Danmarks Sejeste idrætslærer, fordi han af både elever, kolleger og forældre vurderes at være dybt engageret og fantastisk god til at inspirere. Han er fyldt med nye ideer og leverer en alsidig idrætsundervisning, der er faglig velfunderet, og som udvikler elevernes færdigheder, styrker samarbejdet og motiverer eleverne til at flytte grænser også i et år præget af corona-restriktioner.

Sådan lyder i hvert fald skudsmålet fra Skole OL, som står bag kåringen efter et vanskeligt corona-præget år for både fodboldtrænere, idrætslærere og mange andre.

Selv lyder det beskedent fra hovedpersonen, at han altid stræber efter at være verdens bedste fodboldtræner og verdens bedste idrætslærer. Og at man altid kan blive bedre.

- Lige siden jeg blev født, har jeg elsket alt sport. Det fulgte bare med. Jeg gør mit bedste hver dag. Jeg er vild med at motivere og skabe smil og glæde.

Sådan bruger man fodboldtræner-kompentencer i idrætsundervisningen


Fortjent anerkendelse i et udfordrende år

Ud af 300 indstillinger landet over blev Nick Sønderskov Hansen nomineret sammen med to andre lærere, og nu er han så kåret som vinderen.

At det bestemt ikke er ufortjent, vidner de mange rosende ord om. Elever, forældre og kolleger er alle enige om, at den titel klæder den midtjyske fodboldtræner og idrætslærer. Men også en af de helt store idrætsorganisationer anerkender Nicks særlige indsats.

- 2020 var et udfordrende år at være idrætslærer i, men Nick Hansen så mulighederne. Han skabte virtuel idrætsundervisning, som var så inspirerende, at han ikke blot fik sine elever til at bevæge sig foran skærmene. Han fik også deres forældre og søskende med, når de fx dansede sammen på afstand. Derfor kan Nick Hansen nu velfortjent kalde sig for Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020. Med prisen sætter vi fokus på idrætslærere som Nick Hansen, der går et skridt længere for at få alle med, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i Danmarks Idræts-Forbund.

Fra DBU Jyllands side bøjer vi os i støvet og ønsker Nick stort tillykke med den flotte titel.

 
Om prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer
Skole OL kårede i samarbejde med Dansk Skoleidræt, DIF, TrygFonden, Nordea-fonden og Salling Group for første gang i 2019 Danmarks Sejeste Idrætslærer.

Med prisen hyldes idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Målet med prisen er at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Et ekspertpanel med repræsentanter fra Skole OL, DIF, Dansk Skoleidræt og Salling Group har ud fra alle indstillingerne udvalgt tre nominerede og har også valgt, at Nick skal vinde prisen.