MINDEORD:

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om, at vores tidligere dommerpåsætter, Finn Sondrup, 75 år, er afgået ved døden.

Finn var ansat i DBU Jylland i perioden fra den 1. januar 2006 til den 31. december 2011, hvor han varetog dommerpåsætningen i det sydvestjyske område.

Som dommerpåsætter og DBU Jylland-medarbejder ydede Finn en stor indsats over for både fodboldklubber og dommere. Han værdsatte og efterlevede værdier som præcision, ordentlighed og punktlighed. Det var helt afgørende for ham, at der var styr på alting, hvilket er en vigtig kvalitet, når man uge efter uge skal have et stort puslespil med hundredvis af fodboldkampe og dommere til at gå op.

Finn satte en ære i at gøre tingene rigtigt og ikke springe over, hvor gærdet var lavest. Han stillede altid store krav til sig selv, og også til andre, og han forventede altid, at man gjorde sit ypperste. Hvis en dommer derfor f.eks. kunne finde på at melde afbud til en kamp med urimelig kort varsel, kunne det sagtens ske, at vedkommende måtte vinke farvel til attraktive kampe i en rum periode derefter. Finn havde nemlig sine egne meninger og principper, og sådan regulerede han sit dommerpåsætter-hverv, men det hele blev gjort ud fra en oprigtig kærlighed til fodbolden.

Han tog sin dommereksamen i 1963, og han elskede selv at dømme kampe, hvilket han fortsatte med til det sidste. Finn var også aktiv i Sydvestjysk Fodbolddommerklub, både som bestyrelsesmedlem og som kampfordeler.

Han var uddannet folkeskolelærer og underviste gennem mange år på Præstegårdsskolen i Esbjerg. Det siges, at han havde en helt ekstraordinær evne til at kunne huske sine tidligere elever, hvilket er meget sigende for Finn, for han var aldrig ligeglad med andre mennesker.

Efter sit ophør som dommerpåsætter i DBU Jylland blev Finn Sondrup et dedikeret medlem af vores veteranklub, og han deltog flittigt i vores arrangementer.

Efter Finns eget udtrykkelige ønske har der ikke været afholdt nogen højtidelighed i forbindelse med hans død.

Æret være Finn Sondrups minde.

Ove Lyhne
Direktør
DBU Jylland