Selvom det kan virke som længe siden nu, så var 2021 året, hvor den jyske breddefodbold for alvor fik revet sig selv ud af corona-virussens mandsopdækning. Hvor fodboldglæden, sammenholdet og det smukke spil igen foldede sig ud i fuldt flor på de jyske fodboldbaner.

Det afspejler sig også i DBU Jyllands videoer fra det år, som netop nu går på hæld.

Vi har samlet en oversigt over de mest populære af videoerne fra den jyske breddefodbold.

10. Stor jysk klub vender op og ned på seniorafdelingen

Her finder vi historien om Aalborg KFUM's seniorafdeling, som har indført diverse principper fra børnefodbolden. Det har været en bragende succes, som har ført til flere og mere tilfredse seniorspillere.

9. Tag godt imod dommeren

En dommer er ofte alene af sted. De klæder om alene. De går mod banen alene - for at dømme din kamp. Så tænk på at tage godt imod dem. Det var budskabet i denne video, som er nummer ni på listen.

8. Tag godt imod 19-årige Malthe

Med samme formål som det var tilfældet med videoen på niendepladsen, var vi med Malthe Buchholt Kristensen til en U16 Liga 2-kamp mellem Ry Fodbold og Vildbjerg/Ikast. Vi fulgte ham og spurgte, hvorfor den gode modtagelse er vigtig for ham.

7. Farkroppen får tæsk på Serie 5-hold

En gruppe familiefædre har fundet støvlerne frem igen i Gistrup ved Aalborg. De kunne ikke undvære fodbolden og fundet en model, der både giver tid til familielivet og oprykningsdrømme. Det kaldte på en video!

6. 75-årig træner for U19 Drenge

Peder Ørskov Jensen er 75 år og har været fodboldtræner i over 50 år. Han er still going strong, og i foråret var det Snejbjerg SG&I’s U19 Drenge, der har glæde af den erfarne fodboldtræners imponerende engagement.

5. Storslået afsked med Serie 6

Når man siger farvel til Serie 6, som smelter sammen med Serie 5 efter denne sæson, så kan man ligeså godt gøre det med manér. Vi var med, da den sidste Serie 6-kamp blev spillet på Allingåbro Stadion.

4. Højeste klasse i laveste serierække

I Vive IF er den laveste serierække det største trækplaster. Vi lavede en reportage i den fantastiske fodboldklub, som betyder alverden for spillerne, de frivillige og byen i det hele taget.

3. JM-finale med lyn-mål

Der var en kandidat til det hurtigste mål scoret i en JM-finale, da Dalby GF og Viborg FF spillede JM-finale i U15 Drenge Liga 5. Kom med helt tæt på opgøret.

2. Dommerdebut set af 400.000 - nu sigter Christian højt

For fire år siden dømte Christian Jensen sin første kamp som fodbolddommer. Vi var med til kampen, og videoen med den unge, sønderjyske dommer er set af flere end 400.000 på Facebook og YouTube. I 2021 fulgte vi igen Christian til en kamp.

1. 16-årig dømmer fodboldkamp med superligadommere

Forestil dig at være en 16-årig fodbolddommer og pludselig blive overrasket af to dommere fra Superligaen, som skal hjælpe med at dømme din kamp. Den mulighed gav vi Matias Gudiksen fra 9. klasse i Hinnerup.