Lucas Obsen har i dette efterår som blot 16-årig formået at blive topscorer for Ikast FC’s Serie 3-hold. Otte mål, samt tre-fire oplæg, blev det til i ti kampe. Det til trods for, at han egentlig er førsteårs U19-spiller.

Den purunge frontløber har desuden scoret 12-13 mål for sin efterskole i samme periode, så der bærer han også prædikatet som topscorer. Det er altså en brandvarm, ung herre, der har sætter ord på, hvordan han har scoret så mange mål.

- Målene er først og fremmest kommet, fordi jeg har fået nogle gode afleveringer fra mine medspillere, lyder den uselviske kommentar fra Lucas Obsen, som direkte adspurgt til egne evner svarer således:

- Jeg har en god fart og en god teknik, så jeg kan sætte modstanderne af i høj fart, siger han.

Se Lucas Obsen score et mål for sin efterskole.

Løber uden om de store midterstoppere
Lucas Obsen er efter efterårssæsonens afslutning fyldt 17 år. Den unge bomber synes, det er sjovt at prøve sig af i rigtig voksenfodbold.

- Jeg synes, det er fedt at spille med på seniorholdet. Jeg forsøger at komme uden om de store forsvarsspillere, da jeg helst ikke skal i nærkampe med dem, siger angriberen, som måler 170 centimeter.

- Jeg arbejder på at bruge min krop bedst muligt, men det er klart, der har været lidt udfordringer med fysikken.

Lucas Obsen har været med på Serie 3-holdet, dels fordi han har en god kemi med trænere og truppen, og fordi det i forvejen er et meget ungt mandskab, hvor han passer godt ind.

Gode råd fra ”Farlige Frank”
Til daglig er Lucas Obsen på et efterskoleophold på Hestlund Efterskole, hvor de spiller en del fodbold. En af underviserne er den tidligere superligatopscorer, ”Farlige” Frank Kristensen. Han har givet Lucas Obsen nogle gode råd til opgaverne på banen.

- Han har faktisk primært lært mig at arbejde mere. Jeg vil ikke sige, jeg er doven, men jeg kan nok bedst lide at tage de offensive løb, siger Lucas Obsen, der har hjemstavn i fynske Dalum.

- Jeg vil helst være frisk, når der kommer en mulighed, men jeg løber selvfølgelig også hjem, når der er brug for det, lyder det afsluttende fra den unge angriber.

Den unge spiller er blevet spottet for sin målfarlighed og er begyndt hos talentakademiet hos Kolding IF.

Lucas Obsen FK (1) Lucas Obsen til en kold træning på efterskolen. Foto: "Farlige" Frank Kristensen.