Igennem de seneste år har specielt lørdage i oktober været en presset ugedag for fodbolddommerne. Faktisk har det ikke altid været muligt at påsætte dommere til alle kampe i den periode.

Særligt den lørdag, hvor 11-mands seniorturneringen afsluttes, er der et voldsomt pres på dommerpåsætningen.

Efterårsferien bringes mere i spil i 2021
Derfor har DBU Jylland været nødsaget til at lave en tilpasning af datoplanen - dvs. selve turneringskalenderen for 11-mandsrækker. Datoplanen er den plan, DBU Jylland indledende planlægger turneringen efter, hvorefter klubberne selv har mulighed for flytte rundt.

Det har den konsekvens, at U19, U17, U16 Drenge Liga 1 og evt. U16 Drenge Liga 2 får flyttet en spillerunde væk fra lørdag den 30. og søndag 31. oktober, så disse rækker i stedet spiller begge weekends i efterårsferien.

- Vi er opmærksomme på, at det ikke er optimalt at planlægge to ungdomskampe i efterårsferien, men ved at flytte disse kampe væk fra den travle weekend er der en større chance for, at vi kan stille dommere til alle kampe, forklarer Lars Olesen, formand for DBU Jyllands ungdomsudvalg.

En anden og bedre løsning i 2022
Han betoner dog, at DBU Jylland allerede nu har samlet en række kompetente folk til at kigge på en løsning, der fra efteråret 2022 giver en bedre datoplan for alle rækker, og som samtidig tager hensyn til, at der skal være kvalificerede dommere nok til alle kampe.

Denne løsning findes i et forum, hvor formænd og sekretærer for dommer-, senior-, ungdoms- og vinterudvalgene er samlet. Desuden er der en god og konstruktiv dialog med dommersektoren, som ligeledes forsøger at finde alternative løsninger på problemstillingen.