MIN MENING:

Af DBU Jyllands formand, Bent Clausen

#TrænerenErNøglen

Træneren er nøglen, siger vi gerne i dansk fodbold. En dygtig og kompetent træner, der forstår at lære fra sig og samtidig forstår, at trivslen på holdet er uhyre vigtig og kan sikre, at fastholdelsen er i top.

Sammen med de øvrige lokalunioner har vi udviklet og iværksat en helt ny service, der betyder, at der hos alle danske børne- og ungdomstrænere – fra de alleryngste til U19 – hver eneste uge dumper spritnye og skræddersyede DBU træningsprogrammer ind i deres mail-bakke. Helt gratis.

Initiativet skal ses som en målrettet understøttelse af træningsmiljøet i vores medlemsklubber og som et led i den store millionsatsning på dansk børne- og ungdomsfodbold under DBU’s såkaldte Nationale Sportslige Vision.

Træningsprogrammerne er en løbende inspiration og en tidsmæssig lettelse i hverdagen for de mange tusinde danske børne- og ungdomstrænere, der uge efter uge gør en forskel for en masse børn og unge i de danske klubber.

Træneren er nøglen til fastholdelse af spillere. Derfor skal vi gi’ dem gode værktøjer i dagligdagen. Bent Clausen, formand for DBU Jylland

Gode værktøjer til træneren
Som fodboldklub skal man blot sikre at få registreret alle sine trænere i KlubOffice. Dermed bliver den enkelte træner automatisk modtager af servicen, der som nævnt er skræddersyet til den enkelte årgang. Så hvis man f.eks. træner U8-spillere, modtager man automatisk et træningsprogram skræddersyet til U8-årgangen.

Man kan også gå ind på vores hjemmeside og tilmelde sig træningsprogrammerne (for U6 og U7), der blev sendt ud første gang i februar 2020. I december foretog vi en brugerundersøgelse blandt de mange tusinde trænere, der har modtaget programmerne, og det er skønt at læse, at der virkelig bliver sat pris på det nye værktøj. Vi har også fået en masse gode input, som vi kan bruge til at gøre modellen endnu bedre her i 2021.

Jeg glæder mig personligt utrolig meget over netop dette initiativ, fordi vi som organisation dermed kan nå helt ud til den enkelte træner i hver enkelt klub og gøre en forskel i hverdagen.

Træneren er nøglen til fastholdelse af spillere. Derfor skal vi gi’ dem gode værktøjer i dagligdagen.

Formandens Blog 2019