KOMMENTAR:

Af Bent Clausen, formand, DBU Jylland

Den 1. marts blev det tilladt at samles 25 personer til udendørs fodbold, og den 22. marts blev antallet øget til 50.

Det har betydet, at der igen kan trænes og spilles kampe i breddefodbolden. Alt sammen til stor glæde for tusindvis af børn og voksne.

Der er dog fortsat den store begrænsning, at åbningen kun gælder for de personer, som er en del af de enkelte aktiviteter, altså spillere, trænere, dommere o.s.v. Tilskuere er med andre ord ikke tilladt, hvilket betyder, at såfremt der blot er en enkelt tilskuer til stede, er hele arrangementet principielt ulovligt.

Må ikke se egne børn

Det betyder f.eks., at de forældre som har kørt deres fodboldbørn til udekamp f.eks. en time i bil, ikke må overvære børnene spille, selvom det er udendørs, og selv om de ville kunne stå med mange meters mellemrum o.s.v. Det kan mange forældre og fodboldklubber ikke helt forstå, og det kan jeg sådan set godt følge dem i – velvidende at vi har gennem hele corona-krisen af mange grunde har lært at leve med andre regler, som kan virke ulogiske.

Vi er i breddefodbolden meget taknemmelige over, at vi har fået grønt lys til at kunne spille udendørs fodbold igen. Jeg ved, at mange af de indendørs idrætsgrene har skævet misundeligt til os, fordi de fortsat er lukket.

Det forstår jeg sådan set også godt.

Vores egne indendørs aktiviteter er også fortsat lukkede, bl.a. futsal og vores store indendørs turnering, som normalt består af flere tusinde hold.

Vi har i fodbolden næppe fået lov til at spille udendørs, fordi vi er flinkere eller dygtigere end andre idrætsfolk. Det er nok nærmere fordi udendørs aktiviteter jf. eksperternes beregninger er ganske ufarlige set med smittebriller. Nogen mener endda, at de aldrig burde have været lukket ned.

Og derfor er vores bøn også, at der åbnes op for den samme tilskuerordning, som gjaldt i efteråret, nemlig med maksimalt 500 siddende publikum/deltagere til det enkelte arrangement eller den enkelte fodboldkamp. Det kan selvfølgelig også være færre, f.eks. 200 eller 300 incl. de aktive.

En genindførelse af efterårets tilskuerordning vil være en stor hjælp til mange gode, frivillige kræfter i klubberne. Bent Clausen, formand, DBU Jylland

God plads omkring fodboldbanen

Når mange eksperter er enige om, at man reelt ikke kan blive smittet udendørs, såfremt man blot holder afstand, er det svært at forklare forældre, der kører børn og unge til fodboldkampe, at de ikke efterfølgende må overvære kampene. De er jo interesserede i at se deres børn spille, og det kan i forvejen være svært at få forældre til at køre. Det kan også være svært for frivillige klubledere at skulle være corona-politi. Som retningslinjerne er nu, er det i hvert fald ikke ligefrem blevet lettere og sjovere at være frivillig træner og leder.

Enhver kan jo se, at der er god plads rundt om en fodboldbane. Derfor er afstandskravene nemme at overholde, og fodboldklubberne har indtil nu været utrolig ansvarlige omkring corona-reglerne.

Derfor er vores store ønske, at også breddefodboldens tilskuerudfordring tages med i næste åbning af Danmark. Det vil være til gavn for foreningslivet og til stor glæde for rigtig mange mennesker.

 

Formandens Blog 2019