Fodtennis er et sjovt og teknisk spil med en fodbold.

Nu kan din klub få et gratis net og en bold, så I kan bruge fodtennis som indspark på træningsbanen eller som et sjovt tilbud på jeres anlæg, der kan være med til at samle klubbens medlemmer og dyrke fællesskabet efter et langt år med corona.

Alt I skal gøre er at tilmelde et hold eller hele klubben DBU Jyllands fodtennis-event i weekenden den 4.-6. juni 2021. Her markerer DBU Jylland – efter et års corona-udsættelse – 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.

- Fodbolden har nogle af de samme værdier og kvaliteter, som man fremhæver i forbindelse med genforeningen. For fodbolden er lig med fællesskab, og den samler mennesker på tværs af grænser og forskelligheder, siger Bent Clausen, der er formand for DBU Jylland og medlem af Genforening 2020-styregruppen.

Han fortsætter:

- Vi synes, det er oplagt at bruge fodbolden til at lave en uhøjtidelig markering af genforeningsjubilæet, og vi er stolte over, at Sydbank Fonden anerkender fodboldens potentiale ved at støtte med 205.000 kroner. Vi håber, at de jyske klubber også vil være med.

Internt klubevent eller dyst mod naboklubben
I kan som klub deltage i fodtennis-eventet på flere måder. I kan enten tilmelde jer og afholde et internt klubevent, eventuelt som et åbent hus-arrangement.

I må selvfølgelig også gerne invitere naboklubberne med til aktiviteten i jeres klub.

Eller I kan tilmelde et hold, og så arrangerer DBU Jylland en kamp med en anden klub.

En fodtenniskamp kræver blot to hold af to-tre spillere, så der er mange muligheder for at stable en eller flere kampe på benene.

Tilmelding kan ske i formularen nedenfor senest den 20. maj 2021.

Bemærk:

 • De første 50 (værts)klubber får en fodtennisudstyrspakke i form af et net og en bold
 • Alle tilmeldte klubber får en bold


* Tilføjelse 10. maj 2021: De 50 pakker med både fodtennisnet og bold er nu givet væk, men alle klubber, der tilmelder sig, får fortsat en bold. 

Vær desuden opmærksom på gældende corona-retningslinjer og forsamlingsloft.

 

HVAD ER FODTENNIS?

Fodtennis er et populært valg blandt alt fra superligaklubber til breddehold som et sjovt og teknisk fokuseret indslag i træningen med et konkurrenceelement.

Fodtennisregler:

 1. Et hold består af 2-3 spillere – der skal være lige mange på hvert hold på banen ad gangen.
 2. Der serves bag baglinjen enten fra jorden eller fra hånden. Bolden må gerne hoppe inden serven. Serven må ikke blokeres ved nettet. Bolden skal hoppe først, hvis den skal returneres på 1. berøring.
 3. Hvert hold har op til 3 berøringer pr. tur – hver spiller har kun 1 berøring ad gangen (= ingen må røre den 2 gange i træk).
 4. I hver tur må bolden hoppe 1 gang på jorden, inden den spilles retur over nettet. Bolden må kun hoppe inde på banen.
 5. Der spilles med ”running score” dvs. at hver bold giver point. Det hold, der vinder pointet, server i det næste.
 6. Der spilles bedst af (1 eller) 3 sæt til 11 point og sættet skal vindes med minimum 2 point – dog maksimalt 15 point (= 15-14 vinder sættet).​
FAKTA OM DBU JYLLAND OG GENFORENINGEN
 • DBU Jylland fejrer i juni-juli 2021 hundredåret for Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920. Fejringen er på grund af corona udsat et år.
 • Det sker ved forskellige arrangementer heriblandt fodtenniskampe i fodboldklubberne.
 • Helt overordnet er formålet med markeringen at styrke bevidstheden om genforeningens politiske og kulturelle betydning for hele det danske samfund, for den nationale selvforståelse og for venskabet til Tyskland.
 • Markeringen gennemføres i samarbejde med Grænseforeningen.
 • Sydbank Fonden støtter initiativerne med 205.000 kroner.

 

tilmeld hold eller klub

 

 

Genforeningen Nyhed Grafik 1000X200