Tirsdag den 15. september udløb fristen for indsendelse af turneringsforslag, og igen i år har en række jyske fodboldklubber benyttet sig af muligheden for at foreslå ændringer af DBU Jyllands love, turneringsregler og -bestemmelser.

I forhold til de foregående år er antallet af klubforslag noget lavere. I alt ligger der lige nu 12 klubforslag hos DBU Jyllands administration, som blandt andet modtaget følgende forslag:

Hornslet IF foreslår, at man på samme spilledag kan ”genbruge” op til tre spillere på næstlaveste eller laveste niveau fra nærmest højere rangerende hold, som spiller 11-mands, og to spillere, hvis man spiller 8-mands.

Den nordjyske klub Holtet IF foreslår en udvidelse af § 19.5, der i dag giver mulighed for at genbruge tre spillere i Serie 6 Herrer og Serie 2 Kvinder. Klubben ønsker, at reglen også skal omfatte enten Serie 1 Kvinder eller både Serie 5 Herrer og Serie 1 Kvinder

Både Vadum IF og IF Lyseng foreslår ændringer i reglerne for op- og nedrykning af spillere, mens Gødvad GIF ønsker, at der fremover afvikles turneringskampe uden holdkort i de laveste rækker. Såfremt der ikke er opbakning til dette, ønsker klubben, at der ikke kan uddeles bøder til hold i de laveste rækker for forseelser omkring forkert udfyldelse af holdkort, eller at trænere i de laveste rækker kan aftale at afvikle indbyrdes kampe uden udfyldelse af holdkort eller med delvist udfyldte holdkort og evt. brug af spillere uden spilletilladelse.

Skovsgaard Boldklub foreslår indførelse af to-årige årgange i en lang række børne- og ungdomsrækker, mens Glejbjerg SF ønsker, at der fremover udbydes 2-årige årgange fra og med U10 til og med U19 samt at licensklubbernes ret til automatisk indplacering i de højeste ungdomsrækker bortfalder.

Løsning IF ønsker ændringer i dispensationsreglerne, og Føvling/Stenderup UI ønsker en ændring i brugen af tidsbegrænsede udvisninger, således at en spiller, som får sin anden tidsbegrænsede udvisning (efter udløbet af den første), ikke kan erstattes af en anden spiller efter udløbet af den anden periode. Spilleren, som har modtaget sin anden tidsbegrænsede udvisning, kan ikke længere deltage i spillet og er udvist, og holdet fortsætter med en spiller færre i resten af kampen.

Skal endeligt vedtages i januar

DBU Jylland er netop nu i dialog med forslagsstillerne i de tilfælde, hvor der er behov for præciseringer eller afklaring af eventuelle tvivlsspørgsmål. 

Herefter vil forslagene senest den 1. november blive offentliggjort på DBU Jyllands hjemmeside i fuld ordlyd med henvisninger til berørte turneringsregler og bestemmelser samt med en argumentation fra forslagsstillerne.

Forslagene drøftes i første omgang på de regionale årsmøder i november.

For at blive endeligt vedtaget skal et flertal de jyske klubber stemme for forslagene på DBU Jyllands delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter lørdag den 9. januar 2021.

Også forslag fra DBU Jylland

Klubforslagene vil blive suppleret med en række forslag fra DBU Jylland.

DBU Jyllands ungdomsudvalg vil bl.a. fremlægge et forslag om indførelse af en landsdækkende turneringsrække for de dygtigste U16 Piger og tilhørende tilpasning af lokale rækker.

Forslagspakken vil også indeholde forslag vedr. den igangværende reformproces i breddefodbolden.

Den samlede forslagspakke forventes at blive på ca. 15 forslag. Det er en halvering i forhold til sidste år, hvor der skulle behandles rekordmange forslag – nemlig 30 i alt.

Hvis man vil have indflydelse på forslagene, kan man allerede nu tilmelde sig årsmøderne i DBU Jyllands fire regioner.

Her kan man læse meget mere om møderne og hvorfor det er vigtigt at deltage.