I de seneste vintersæsoner har den klassiske indefodbold været populær blandt kvinderne i FC King George. Sidste vinter havde Esbjerg-klubben intet mindre end fire hold tilmeldt DBU Jyllands turnering, og den tendens ser ud til at fortsætte i år.

I hvert fald har hele 16 kvindespillere på nuværende tidspunkt sagt ja til at snøre indendørsskoene, når vinterbolden skal rulle på halgulvet omgivet af bander. Det giver foreløbigt tre indendørshold og forhåbentligt kommer flere til, inden tilmeldingsfristen den 4. oktober.

”Vi når nok ikke op på at være 26 spillere til indefodbold, som vi var sidste vinter, men jeg tror, at flere melder sig klar. Det er jo megasjovt og samler kvindeafdelingen på en helt særlig måde”, forklarer Stina Johnsen, der til dagligt spiller på klubbens kvindeseriehold. Når udendørssæsonen slutter, tager hun dog en ny kasket på og er tovholder på kvindernes indendørssæson. Vi fanger hende via telefon efter fodboldtræning til en snak om den klassiske form for vinterbold: indefodbold.

En hel dag i hallen
”Hos os handler det om, at ambitioner og fællesskab går hånd i hånd. Vi spiller selvfølgelig for at vinde kampene, men det er mindst lige så vigtigt, at vi hygger os ved stævnerne. Sådan en hel dag i hallen med fodboldkampe og socialt samvær med holdet er lige præcis, hvad indendørssæsonen kan”, slår hun hurtigt fast.

Den kombination fik altså også sidste år 26 ud af klubbens 40 kvindespillere til at forlænge fodboldsæsonen med en omgang vinterbold. I dag består kvindeafdelingen i Esbjerg-klubben af et hold i kvindeserien, et hold i serie 1 og et 7-mandshold, der eksisterer i fuld harmoni. Ifølge Stina Johnsen er vinterens indendørs fodbold kun med til at løfte den gode stemning i klubben.

”Vi har generelt haft en god sæson udendørs på alle tre hold, så vi vil gerne fortsætte med at spille fodbold. Vi er en meget social klub, og vi har jo lyst til at være sammen hele året. Det styrker fællesskabet, at der er fodbold i klubben om vinteren også. Og har man det godt uden for banen, spiller man som regel bedre på den”, fortæller Stina Johnsen og henviser til både kamp og træning.

Sådan en hel dag i hallen med fodboldkampe og socialt samvær med holdet er lige præcis, hvad indendørssæsonen kan Stina Johnsen

Indefodbold for alle
For én gang om ugen samles kvinderne til fodboldtræning indendørs, og her handler det i lige så høj grad om at have det sjovt som at spille fodbold. Træningspasset ligger nemlig fredag aften fra 18.00-20.00, hvor de fleste har rigtig god tid til at hygge omkring fodbolden både før, under og efter træningen. Det er hensigten med netop den træningstid.

”Det er simpelthen den bedste måde at afslutte ugen på. Med fodbold og sjov. Når der så også er stævner lørdag eller søndag bliver det til en hel weekend i fodboldens tegn. Det er dejligt”, fortæller Stina Johnsen glædeligt. Samtidig understreger hun, at indendørssæsonen også giver flere fodboldmæssige fordele, som den enkelte spiller kan tage med tilbage på græs.

Er man teknisk stærk, kan man brillere inden for banderne, og er man løbestærk skal man måske tænke fodbold på en helt anden måde. Men en ting er sikkert. Alle spilletyper kan få noget ud af indendørs fodbold. Ifølge Stina Johnsen bliver formen naturligvis vedligeholdt, konditionen bliver sandsynligvis forbedret, og de tekniske færdigheder kan ikke undgå at vokse. 

”Man holder sig i form på bedste vis, og det er meget sjovere at spille fodbold end at løbe tur. Det hele bliver også mere afslappet i forhold til udendørssæsonen. Vi vil altid gerne vinde og yde vores bedste, men det er ikke på samme måde altafgørende, når vi spiller indefodbold”, fortæller Stina Johnsen, som bruger vinterbolden som et frirum fra hverdagen og et afbræk fra den lange udendørssæson.

”For mig er fodbold og det sociale ved sporten terapi for både krop og sjæl. Jeg får simpelthen ekstra energi, og derfor skal vi selvfølgelig også spille fodbold om vinteren i min klub. Det betyder meget for mig at holde fodbolden i gang. Jeg bliver desuden nemmere at være sammen med. Det kan jeg selv mærke, og mon ikke min omgangskreds har det på samme måde”, spørger hun retorisk og griner.

Mange trænger til en pause fra den udendørs fodbold, men det er ikke ensbetydende med en fuldstændig pause fra fodbold. Det er vigtigt at huske vinterbolden, og indendørs mødes man om fodbold på en helt anden måde. Jacob Drachmann Haag

Vigtigt at huske vinterbolden
Sikkert er det, at både hun og foreløbigt 16 kvindespillere er helt klar til en vinter i hallen med fodbold og fællesskab. Spørger man fodboldklubbens formand, er han heller ikke i tvivl om, at indefodbold gavner både spiller, hold og klub.

”Mange trænger til en pause fra den udendørs fodbold, men det er ikke ensbetydende med en fuldstændig pause fra fodbold. Det er vigtigt at huske vinterbolden, og indendørs mødes man om fodbold på en helt anden måde. Seriøsiteten træder ofte i baggrunden til fordel for det sociale samvær, og det rammer lige ned i vores klubværdier. Vi er en klub bygget på et socialt fundament, og det må på intet tidspunkt blive så vigtigt at vinde, at vi glemmer at værne om det gode klubmiljø”, siger Jacob Drachmann Haag, formand i FC King George. Således afslutter han med samme budskab, som Stina Johnsen indledte. I indefodbold er der plads til både ambitioner og hygge.

 

Vinterbold2020 Mailsignatur Stor