Det er myndighederne, der suverænt afgør, hvordan idrætten, herunder fodbolden, kan fungere under corona-krisen.

Det betyder, at der fortsat er grønt lys til at spille fodbold, både kampe og træning, naturligvis såfremt DBU’s corona-protokol overholdes, herunder bl.a. forsamlingsforbuddet.

- Det er myndighederne, der indfører restriktioner, begrænsninger m.v. i forhold til idrætten, og sådan har det været igennem hele corona-forløbet, da det er myndighederne, der har overblikket, ekspertisen og fagligheden omkring situationen – ikke os som idrætsorganisationer, forklarer DBU Jyllands formand, Bent Clausen.

Ansvarlige fodboldklubber

- Vi vil til hver en tid efterleve og bakke op om myndighedernes beslutninger, og dermed også Danmarks Idrætsforbunds anbefalinger, hvad de end måtte være, da vi har fuld tillid til deres vurderinger. Til gengæld har myndighederne også en tillid til, at vi i foreningslivet gør os umage for at leve op til det ansvar, som følger med, tilføjer han.

- Vi er naturligvis fuldt ud klar over, at det ikke er let at være fodboldklub og frivillig leder og træner lige nu. Men jeg er dybt imponeret over det ansvar, som klubberne og de frivillige har taget på sig. Vi oplever, at fodboldaktiviteterne finder sted under både strukturerede og ansvarlige forhold, og at vores corona-protokoller efterleves på bedste vis.

- Og så er det også værd at hæfte sig ved, fodbolden i denne svære og hårde tid kan være et utroligt positivt element i manges hverdag. Fodbold er sundhed for både krop og sjæl, siger Bent Clausen.

Aflys sociale arrangementer

Han opfordrer til gengæld til, at klubberne aflyser eller udskyder alle sociale arrangementer, f.eks., klub- og spillerfester, kaffe efter træning, filmaftener, fællesspisninger, klubaftener, forældremøder o.s.v. Dette gælder foreløbig indtil den 4. oktober.

- De sociale aktiviteter er en vigtig del af vores foreningsliv, men vi respekterer naturligvis myndighedernes kraftige opfordring på dette område, siger Bent Clausen.

Her kan du finde fodboldens corona-protokol, som sætter rammerne for, hvordan træning og kampe kan finde sted, bl.a. vedr. hygiejne, brug af omklædningsrum, begrænsninger for tilskuere o.s.v. Overholdelse af disse protokoller er helt afgørende.

Endvidere kan en fodboldklub på baggrund af blot den mindste mistanke om smitte, udsætte kampe uden nogen grund, dokumentation eller konsekvens. Det har DBU Jylland præciseret i disse retningslinjer.

Læs også:
Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund: Kamp- og stævneaktiviteter bør fortsætte