Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Kasper Risgaard, Patrick Kristensen, Daniel Christensen, Allan Gaarde og man kunne blive ved.

Når Aalborg KFUM’s hold i +32 Oldboys-rækken går på banen, er det med en stribe tidligere superligaprofiler på holdkortet. Faktisk er der så mange dygtige spillere, at man runder 2500 kampe i landets bedste række, når man regner alle spillernes superliga-kampe sammen,. Langt de fleste af spillernes kampe har været for AaB.

- Det er jo bare super hyggeligt, og træningskulturen er simpelthen så god. Når man har været vant til at spille med de gutter i over ti år, er det fedt, at vi stadig kan mødes og spille på denne her måde, fortæller Patrick Kristensen, som spillede 3F Superliga for AaB helt frem til juli i år.

Gode løbelunger og skarp på kuglen

Mange af spillerne på holdet er først for nyligt stoppet med fodbold på topplan, og derfor er der stadig mere Skipper Skræk-spinat end dvaske sofakartofler over spillerne. Det er altså stadig et løbestærkt oldboyshold, som modstanderne står overfor.

- Det er og mig og DC (Daniel Christensen, red.), som er i bedst form, men vi har jo også kun lige stoppet vores professionelle karriere. Rasmus Würtz står også virkelig skarpt og så er der Kasper Risgaard som jo altid har haft nogle gode løbelunger. Jacob ”Taz” Sørensen kan løbe lige så stærkt, som han altid har gjort, dog kun 20 minutter hver gang. For så får han en eller anden skade i baglårene, griner Patrick Kristensen, som også er imponeret af Allan Gaarde.

- Han er jo ikke hurtigt. Det har han aldrig været, og det er ikke blevet anderledes med alderen. Til gengæld er han skarp på kuglen. Touchet og afleveringerne sidder lige i skabet. Det er stærkt, siger Patrick Kristensen.

Fællesskabet udvisker det potentielle sorte hul

Det er tydeligt at høre på Patrick Kristensen, at fodbolden i Aalborg KFUM giver de mange tidligere fuldtidsprofessionelle fodboldspillere et sted, hvor de kan få en god bid af alt det, som har fyldt rigtig meget i i størstedelen af deres liv.

- Det her er et fantastisk fællesskab. Udover selve fodboldspillet er der kærlige drillerier og smil hos alle. Det her er et go-to-place for os, og personligt tror jeg, det er med til at holde det potentielle sorte hul væk, som man kan blive ramt af, når man stopper en karriere som professionel fodboldspiller, siger han og forklarer, hvorfor det lige præcis er Aalborg KFUM, som har fået glæde af de mange, tidligere topspillere.

- Det er i den her del af Aalborg, hvor mange af os bor. Jeg har f.eks. kun to minutter på gåben ned til klubben, så det er bare super nemt, siger han.

Breddefodbold med ambitioner

Selv om Patrick Kristensen og holdkammeraterne nu spiller fodbold i bredderegi, så er det ikke ensbetydende med, at de ikke gerne vil vinde. Det er holdets spillende træner et godt eksempel på. For et par uger siden tog han f.eks. til Thisted for at scoute på en kommende modstander. Og spillernes sult efter pokaler er ikke stoppet med starten på civile karrierer.

- Jeg kan forstå på gutterne, at vi går efter at vinde DM for oldboyshold i år. De var i semifinalen sidste sæson, og vil gerne lige det sidste step op i år, siger han og melder om nogle fine kampe i holdets DBU Jylland-pulje.

- Vi har måske nok vundet halvstort i nogle af kampene, men det har altså været nogle fine kampe. Forskellen er især på den sidste tredjedel af banen, hvor vi nok er lidt skarpere end dem, vi har mødt, lyder det fra Patrick Kristensen.

Udvalgte spillere på Aalborg KFUM +32

Spiller Superligakampe
Daniel Christensen 170
Allan Gaarde 197
Kasper Risgaard 344
Kasper Bøgelund 77
Jacob ”Taz” Sørensen 108
Karim Zaza (lige taget til Qatar) 322
Jeppe Lynge Larsen 1
René Tengstedt 49
Anders Clausen (flest mål i 1. division) 38
Patrick Kristensen 302
Rasmus Würtz 452
Thomas Augustinussen 342
Thomas Gaardsøe 93