De første tilmeldingsfrister til årets indendørs fodboldaktiviteter er nu passeret, og DBU Jyllands opgørelse viser, at mange klubber og hold igen i år ønsker at prøve kræfter med det indendørs spil.

Forventeligt er tilmeldingstallene til både indefodbold og futsal under sidste vinters tal, men det er for hovedparten af rækkerne muligt at tilbyde en indendørs turnering i alle fire regioner.

- Tilmeldingstallene i Indefodbold er overraskende positive på nuværende tidspunkt, og det er aftalt, at der planlægges kampe for en runde ad gangen i de fleste regioner. På den måde kan vi bedre agere i forhold til de gældende retningslinjer, ligesom vi løbende kan tage flere hold med hen over vinteren, forklarer Hans Sørensen, der er områdechef i DBU Jylland Region 2, på vegne af alle fire regioner.

Fokus på fleksibilitet

Forsigtighed og ansvarlighed vil være et gennemgående træk, når det handler om afvikling af fodboldkampe i indendørs-regi under DBU Jylland i den kommende sæson.

Rent praktisk vil afviklingsprincipperne dog være lidt forskellige fra region til region. Alle steder vil der være fokus på en høj grad af fleksibilitet – bl.a. udveksling af hold over regionsgrænserne, men evt. også overførsel af hold fra futsal til Indefodbold eller omvendt.

Alting vil dog naturligvis ske i tæt dialog med de involverede klubber og hold.

Tilbud til flest muligt

I Region 3 er der stadig åbent for tilmelding til første runde i både indefodbold og futsal, men man kan i alle regioner tage kontakt til kontoret for at høre nærmere om tilmeldingsmulighederne.

I futsal ligger tilmeldingstallene forholdsvis tæt på sidste års niveau, og også her vil kampene blive planlagt for en runde ad gangen i de fleste regioner. For de fleste holds vedkommende vil der blive tale om enkeltstående kampe og der vil kunne tilmeldes yderligere hold i løbet af vinteren.

- I nogle rækker har vi lidt færre tilmeldte hold end sædvanligt, men vi satser på at kunne tilbyde nogle gode aktiviteter til så mange som overhovedet mulig, og vi vil i alle tilfælde gå i tæt dialog med de enkelte klubber og hold. I nogle tilfælde bliver det stævner, og andre gange enkeltstående kampe. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få det bedste ud af situationen, så vi kan få flest muligt til at spille, siger Hans Sørensen.

Vigtige restriktioner

For at inde-aktiviteterne kan gennemføres i tryghed og i overensstemmelse med de gældende corona-restriktioner, er det dog en forudsætning, at såvel arrangørklubber som haller er klar til at tage ansvar for corona-kravene. Bl.a. overholdelse af forsamlingsforbuddet på 50 personer, siddende tilskuere, og rengøring af bander og målrammer efter hver stævnegruppe.

DBU Jylland opfordrer til, at alle hold møder op omklædt, selvom der er omklædningsfaciliteter til rådighed, ligesom der generelt opfordres til, at man ikke medbringer flere tilskuere end nødvendigt.

DBU Jylland afventer udviklingen i forhold til planlægningen af eventuelle regionsfinaler og Jyske Mesterskaber.

Indefodbold og Futsal - status på tilmeldinger 2020/2021 (opgjort pr. 6. oktober)

       

Indefodbold

Hold

% i forhold til sidste sæson

 

Region 1

638

95,5

 

Region 2

617

87,9

 

Region 3

224

28,9

 

Region 4

519

84,7

 

 

 

 

 

Futsal

Hold

%

 

Region 1

265

86,6

 

Region 2

60

75,0

 

Region 3

57

31,0

 

Region 4

57

77,0

 


Region 3 afvikler både indefodbold og futsal som selvstændige stævner med tilmelding pr. gang. Derfor er der først tilmeldingsfrist første gang i slutningen af oktober, og derfor er Region 3’s tal kun foreløbige.