Egon Bang er en sand legende i fodboldklubben Lemming IF. Han har igennem mere end 40 år været tilknyttet klubben som spiller, træner, frivillig, og så er det ham, der har kontakten til Silkeborg Kommune i forhold til græsslåning og opkridtning.

Men mest af alt så er han kendt for at være holdleder for klubbens højst rangerende mandskab.

- Som holdleder er jeg er altid den første, der kommer, og jeg er den sidste, der går hjem. Jeg skal jo alligevel have vasket tøjet, og min kone passer kantinen på træningsaftnerne, så hun er der også. Det er jo ingen sag, når man brænder for det arbejde, man har i klubben, siger Egon Bang.

For sit ekstraordinære arbejde modtog han lørdag 24. oktober DBU’s Sølvnål i forbindelse med en hjemmekamp for Serie 3-mandskabet i hjerteklubben Lemming IF.

Udover blomster og flotte ord fra Silkeborgs borgmester, Sten Vindum, og DBU Jyllands udsendte, Lars Olesen og Rasmus Johansen, var der også smørrebrød til alle, samt hjemmelavet æblekage, lavet af Egons kone, Karen.

- Spillerne er som min egne børn
Egon Bang tilbringer trods sine 81 år fortsat nærmest alle aftner i Lemming IF. Han spiller selv oldboysfodbold mandag og fredag. Han er holdleder for klubbens højst rangerende mandskab i Serie 2, og så er han også hjælpetræner for klubbens U13-drengehold, hvor barnebarnet spiller.

- Jeg glæder mig til hver eneste gang, jeg skal op i klubben, siger han.

Med årene har Egon Bang fået knyttet et særligt bånd til flere af spillerne i især seniorafdelingen.

- De ved, at de altid kan komme til mig. Uanset om det handler om store eller små ting. De ved, at hvis de siger noget fortroligt til mig, så kommer det ikke videre. Jeg behandler dem som var de mine egne børn, siger Egon Bang.

Og på spørgsmålet om, hvorvidt han stadig har motivation til at fortsætte som frivillige er svaret soleklart:

- Jeg får stadig en masse ud af det. Man får en masse ud af at være sammen med de unge mennesker, og jeg har masser af mod på at fortsætte. Faktisk skal vi have en ny træner, og han har fremsat det som en betingelse, at jeg fortsætter som holdleder, lyder det fra modtageren af DBU’s Sølvnål.

Læs mere om Bang-familiens indflydelse i Lemming IF
For tre år siden bragte vi i DBU Jyllands magasin, Jysk Fodbold, denne artikel om Egon Bang, samt kone og søn, der alle tre bidrager med et fantastisk stykke frivilligt arbejde i Lemming IF.

Fakta om DBU’s Sølvnål:
DBU’s sølvnål kan tildeles ledere og trænere, der har gjort sig særligt fortjent ved deres arbejde for fodbolden i en klub under DBU, DBU’s lokalunioner, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen i samlet minimum 25 år; eksempelvis bestyrelsesmedlemmer, udvalgsmedlemmer i ungdoms-, senior og sportsudvalg, holdledere, ulønnede trænere, kampfordelere mv.