Brian Ørnskov, tidligere formand

Hvad motiverede dig til at være formand i Christiansfeld IF?
- Jeg følte, at jeg kunne bidrage, og gik ind i det for at skabe overblik i klubben. Jeg ville sætte opgaverne i system og uddelegere ansvarsområder til bestyrelsens medlemmer for på sigt at gøre det nemmere at få flere og nye ind i administrationen.

Hvilke målsætninger havde du for din tid på formandsposten?
- Jeg havde sat mig et mål om at strukturere fodboldafdelingen for både medlemmer og administration. Det var for mig også vigtigt at nå i mål med et nyt klubhus. Jeg ville være med til at give de unge mennesker et sted, hvor de kunne mødes både før, under og efter kamp og træning. Det mål har jeg i hvert fald nået.

Hvad betød det for dig at være formand i Christiansfeld IF?
- Det gav mig meget på det personlige plan. At man kæmper for klubben, det smitter af hele vejen rundt. Hos børnene, trænerne og forældrene. Jeg har oplevet, at det her i klubben ikke bare handler om at holde noget i live men også om udvikling. Alt der ikke er udvikling er lig afvikling, og som formand kunne jeg føre den tankegang ud i livet.

Hvilke drømme havde du som formand for Christiansfeld IF?
- Rammerne og den gode ånd betød allermest for mig. Vi skal være et sted, hvor børn og unge oplever fællesskabet på banen men også den gode stemning i omklædningsrummet. Et sted, hvor folk er glade, når de går herfra. Et fristed med et sundt miljø, et stærkt sammenhold og engagerede frivillige. Det skal hele fodboldklubben samarbejde om.

Hvornår er det mest optimalt at træde af som formand?
- Jeg fuldendte fire års til tider hårdt arbejde og kunne se det nye klubhus blive en realitet. Jeg havde ikke energien til at påtage mig ansvaret for kunstgræsbanen. Når man har opnået sine mål og ikke har netop den energi, skal man i god tid finde en afløser, som har nye målsætninger og drømme for klubben. Jeg blev peget i Hans’ retning, og det har været smertefrit og fedt at kunne takke af og aflevere en butik i god stand til en anden driftig og engageret mand.

Brian
Brian Ørnskov Den afgående formand
Alder: 44 år. Civilstand: Gift med Dianna og har to piger på 14 og 17 og en dreng på 9. Jobbeskrivelse: Tømrermester. Debut som formand: 2016. Kerneprojekt: Nyt klubhus. Styrker: Vedholdenhed og overblik. Tidligere klubber: Christiansfeld IF.

Hans Rosenberg, nuværende formand

Hvad motiverer dig til at være formand i Christiansfeld IF?
- Jeg har lysten til at være formand, og på en bestyrelsespost kan jeg gøre noget frivilligt for min og min families klub, som også kan hænge sammen med en travl hverdag. Det er samtidig tiltalende at træde ind i Christiansfeld IF, fordi hver kender og står på mål for sine opgaver. Her er formandsposten ikke en tordenskjoldssoldat, som skal stå til rådighed alene og altid.

Hvilke målsætninger har du for din tid på formandsposten?
- Klubhuset har ingen værdi, hvis ikke der kan spilles fodbold året rundt. Samlingsstedet er her, og det er helt naturligt i vores udvikling, at vi gerne vil tilbyde vores medlemmer at boltre sig på kunstgræs i vinterperioden. Vi er ikke en stor klub hverken økonomisk eller på medlemsfronten, men jeg tror på, at vi kan få en kunstgræsbane i Christiansfeld. Det vil jeg være med til at kæmpe for.

Hvad betyder det for dig at være formand i Christiansfeld IF?
- Det betyder meget for mig at kunne give noget tilbage til fodbolden og foreningslivet. Selvom du ikke spiller på banen, er det at være i bestyrelsen også en måde at være en del af breddefodbolden på. Jeg har desuden en politisk interesse i lokalsamfundet, og at kunne kombinere den med fodbold er helt fantastisk.

Hvilke drømme har du som formand for Christiansfeld IF?
- Udover at drømme om en kunstgræsbane handler det for mig om at bevare og udvikle klubbens værdier. Især på ungdomssiden kæmper fodbold som holdsport mod PlayStationen og de individuelle sportsgrene. For mig betyder det meget, at klubben i fællesskab kan gøre fodbold attraktiv for de yngste, så der også er seniorfodbold, når de kære børn bliver voksne.

Hvornår er det mest optimal af tiltræde som formand?
- Det er et godt tidspunkt at påtage sig et ansvar, når man kan og er villig til at være med hele vejen. I mange klubber har formanden alene ansvaret og er kontaktpersonen for alle, og mange steder har han nok siddet for længe. Det er dejligt at mærke, at der er en støttende bestyrelse, som har lyst til at blive siddende, fordi arbejdet er overskueligt og ansvaret er på alles skuldre. Også for mig var overgangen mellem Brian og jeg helt glidende, og det har kun været en positiv oplevelse.

Hans
Hans Rosenberg Den nuværende formand
Alder: 42 år. Civilstand: Gift med Betinna og har to drenge på 7 og 9. Jobbeskrivelse: Forretningsudvikler. Debut som formand: 2020. Kerneprojekt: Kunstgræsbane. Styrker: Bredt foreningsengagement. Tidligere klubber: Tarp B, Stepping IF, Haderslev IF.