I 2017 var banerne i BV Oksbøl igen plaget af for meget regn og alt for lidt tørvejr. En kunstgræsbane kunne ikke lade sig gøre, men Johan Brunbech fandt et alternativ.

En Goalstation – en slags teknisk bane med bander - kunne gøre både seniorer og børne- og ungdomsspillere bedre på det tekniske niveau, viste hans grundige research. Men det krævede 1,3 millioner at få projektet i mål.

Tungt arbejde klarede Johan beslutsomt
Johan tog taktstokken i den nedsatte projektgruppe, og så kom der gang i alt det indledende arbejde. Han tog et kursus i fundraising og i løbet af et års tid var der tilsagn om ikke mindre end en million kroner fra en række fonde samt Varde Kommunes Byudviklingsråd.

De sidste penge kunne BK Vestkysten Oksbøl selv finde, og nu kunne det tunge arbejde med at indhente byggeansøgning, miljøgodkendelse og vandledningstilladelse. Et projekt, der for frivillige godt kan være tidskrævende og omstændelig, men også den opgave klarede Johan.

Som major i forsvaret blev Johan udsendt til Syrien i 2019/20, men han tog fortsat aktivt del i planlægningen med hyppig kontakt til det vestjyske. Orlovstid blev delt mellem familien og projektet, og efter hjemkomsten i august kunne Johan være med til at koordinere selve anlægget af banen, som stod klar i oktober.

- Uden Johans ihærdighed, gåpåmod og en aldrig opgivende attitude havde vi i BV Oksbøl aldrig fået dette super aktiv, der i årene fremover vil kunne være medvirkende til at styrke de tekniske færdigheder for alle klubbens spillere, lyder det afsluttende i klubbens indstilling af den flittige frivillige klubmand.

På grund af corona-restriktioner er prisen overrakt forud for DBU Jylland Region 4’s årsmøde. Et stort tillykke skal lyde til BV Oksbøls Johan Brunbech med Initiativprisen 2020 i Region 4. Johan Brunbech får med prisen en vandrepokal samt en kontantpræmie på 1.000 kroner.