Værum GF, der ligger sydvest for Randers, er det perfekte eksempel på, hvordan en idrætsforening afholder en landsby eller et sogn fra at lukke ned. I Værum findes der hverken folkeskole eller indkøbsmuligheder – og alligevel er der fuld gang i fodboldklubben Værum GF.

For syv år siden besluttede bestyrelsen sig for, at klubben skulle udvikles i stedet for at blive afviklet. Der skulle være fokus på det sociale, og ikke så meget på det sportslige. Det betød mange, konkrete ideer – og der var handling bag ideerne. Herunder er bare et uddrag af alt, hvad der er lykkedes for ildsjælene at realisere i Værum GF:

  • Sommerturneringen, Sparkron Cup, for seniorhold med 150-200 spillere
  • En ny tribune med plads til 42 tilskuere, der altid er fyldt
  • VIP-billet med øl og stadionplatte til trofaste tilskuere for 300 kr.
  • Renovering af klubhus og udearealer herunder en multihytte og en legeplads via fondsansøgning
  • Succesfuldt samarbejde med Randers Kommune som bl.a. har ført til et nyrenoveret klubhus

Et samlingspunkt
De ni bestyrelsesmedlemmer mødes fire gange om året og planlægger et år frem og med en hjælpegruppe på 35-40 personer, som er med til at føre ideerne ud i livet, er klubben blevet et omdrejningspunkt uden lige.

Selvom klubben ikke har nogle ungdomshold tilmeldt nogen turnering, har der alligevel været mulighed for at spille fodbold hver mandag de sidste tre-fire år for drenge i 15-års alderen. I de sidste snart 30 år har der yderligere været mulighed for unge mennesker komme ned i ’Krudtuglen’ i vinterhalvåret. Her samles ca. 25 unge hver onsdag med de frivillige.

Klubben har i øvrigt gjort brug af DBU’s IT-værktøj, KlubOffice, til regnskab samt fået en klubrådgiver til at hjælpe med at udvikle klubben.

Man kunne blive ved med at skrive om Værum GF’s initiativer. Sikkert er det dog, at de i 2020 er Årets Fodboldklub i Region 3. Med hæderen følger et diplom, en pokal og et banner.