- Det er en uvirkelig tid lige nu, for foreningslivet er så stor en del af dansk identitet og kultur, og vi er mange, som savner fodbolden. Folkesundheden kommer selvfølgelig i første række, men vores klubber skal stadig tages alvorligt og ikke mindst imødekommes, forklarer DBU Jyllands klubrådgiver, Michael Dahl Mathiesen.

Til stor ærgrelse for alle fodboldglade danskere ligger fodbolden stille. Det mærkes især i de nu tomme klubber, som under normale omstændigheder sprudler af godt humør fra børn, unge og voksne. Men hvad gør man som klub, når fodbolden er sat på pause?

Det spørgsmål kan lige nu være både vanskeligt og uoverskueligt at besvare. Derfor gør klubrådgiverne alt i deres magt for at være behjælpelig for dig og din klub i den svære situation, som fodbolden står i. Det gælder både råd til at komme igennem pausen og idéer til at udnytte ventetiden.

- Klubberne har på nuværende tidspunkt mange situationsafklarende spørgsmål, og her kan vi selvfølgelig hjælpe en hel del. Men der også mange administrative opgaver, som klubberne nu kan kaste sig over og få vejledning til. Det kan være hjælp til opsætning af værktøjet Players1st, beskrivelse af projekter og udformning af årsplan, siger Michael Dahl Mathiesen.

Sammen med DBU Jyllands andre klubrådgivere vil han gøre alt for at sætte sig i den enkelte klubs sted og kvit og frit hjælpe så meget som overhovedet muligt over telefon, Skype og Microsoft Teams. For der er driblinger, mål, sammenhold og grin forude.

- Jeg kender ildsjælene i breddefodbolden, og mange af dem begynder at tænke på, hvordan fodbolden kan fungere på ny, selvom tiden nu er utrolig hård. Flere har allerede taget gode initiativer, og det er med til at få os tilbage på grønsværen. Stærkere og med endnu mere vilje til at hjælpe hinanden, afslutter Michael Dahl Mathiesen og forsikrer om, at de enkelte klubber stadig kan få hjælp. Telefonen er åben, så tøv ikke med at kontakte dem.

DBU Jyllands klubrådgivere er tilknyttet forskellige kommuner. Du kan finde kontaktoplysninger på klubrådgiveren i dit område lige her.