”Det giver en fantastisk følelse af glæde og fællesskab, når man aktiverer sig selv hjemme i stuen, og ved at holdkammeraterne gør det samme på akkurat samme tidspunkt”, forklarer foreningsudvikler Christine Winding-Lauritzen om hensigten med BMI’s daglige videoer på Facebook.

Corona-virussen og den store smitterisiko har foreløbig frem til den 29. marts sat en stopper for breddefodbolden, og de jyske fodboldklubber har indstillet alle fysiske aktiviteter i samme periode. Men i Beder-Malling IF holder de gang i foreningslivet online. Hver dag kl. 10.00 uploades nemlig en ny video, som opfordrer medlemmerne til at være virtuelt sammen om en træningsaktivitet.

”Vi skal have fodbolden til at fungere i hjemmet på en ny måde, og det forsøger vi ved at afspejle den situation, som medlemmerne og vi alle sammen står i. Det handler om at skabe glæde, sammenhold og interaktion, mens vi holder afstand til hinanden”, fortsætter Christine Winding-Lauritsen, der står bag tiltaget.

Besøger man BMI’s profil på Facebook boomer startsiden da også af videoopslag med træningsprogrammer, løberuter, hjernetræningsøvelser, eSport-aktiviteter og konkurrencer. Ikke kun målrettet fodboldspillerne, men alle foreningens medlemmer. Det hele er med til at inspirere de børn, unge og voksne, som under normale omstændigheder har deres daglige gang i klubben. Nu er tidsforbruget i hallen og på grønsværen flyttet til det sociale medie, og der er mange gode idéer at hente, hvis man gerne vil holde sig i gang hjemme.

”Situationen påvirker os, og mange savner allerede energien og fællesskabet, som driver foreningslivet. Derfor forsøger vi at omstille os ved at skabe et virtuelt sammenhold og forskellige aktiviteter, mens vi afventer og følger myndighedernes anbefalinger, siger Christine Winding-Lauritzen og beder til, at vi snart kan vende tilbage til den rigtige fodboldbane. Indtil da må BMI og andre klubber se sporten med nye øjne, og fodbolden må for en stund leve som selvtræning, hjerneaktivitet og FIFA.  

På Facebook kan du finde BMI og blive inspireret 

OBS!

DBU opfordrer til at selvtræne derhjemme hver for sig og holde sig væk fra fodboldbanerne: