Spillerne er klar, trænerne er klar, dommerne er klar. Det er i hvert fald ikke opbakning, der mangler til at gå i gang med fodboldkampe allerede i den kommende uge.

Op mod 4.000 hold har tilmeldt sig DBU Jyllands genstartsturnering, 2020 Cup, som betyder tre kampe til hvert hold inden sommerferien.

- Der har været en helt overvældende interesse for at komme i gang med at spille kampe igen, det har oversteget vores forventninger i uhørt grad, lyder det fra DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen.

 

Disse corona-restriktioner skal hæves, før vi kan gå i gang med kampe:

  • Forsamlingsforbuddet skal op på min. 30 personer, før vi kan gennemføre 11-mandskampe.
  • Der er p.t. kun mulighed for træningsrelaterede aktiviteter, mens der er forbud mod turneringer, stævner, kampe m.v..


Kampprogrammet er online
Selvom vi endnu ikke ved endeligt, om vi må spille fodboldkampe fra næste uge, så ligger kampprogrammet nu klar her på siden for alle de tilmeldte hold.
 


Myndighederne har endnu ikke meldt omfanget af næste genåbningsfase ud, men vi planlægger ud fra den optimistiske vinkel, indtil vi kan melde noget helt klart ud. Det skal dog understreges, at vi er helt afhængige af myndighedernes udmeldinger og tidspunkterne for disse.

Sådan gør vi rent praktisk
DBU Bredde er ved at lægge sidste hånd på corona-retningslinjerne for afvikling af breddefodboldkampe - dem offentliggør vi naturligvis, så snart vi får grønt lys af myndighederne.

Derudover er der et par praktiske forhold, vi kan oplyse om her:

  • Klubberne har mulighed for at ændre spilletidspunkter på hjemmekampe senest lørdag den 6. juni. OBS: Der må ikke ændres til spilletidspunkter tidligere end onsdag den 10. juni.
  • Endeligt kampprogram udsendes og lægges online søndag den 7. juni.
  • Der udfyldes ikke holdkort.
  • Alle kampe afvikles som enkeltstående kampe (også i U8- U11, som normalt spiller stævneform).
  • Der er neutrale dommere fra DBU Jylland til alt 11-mands og i 8-mands fra U13 og ældre - disse påsættes af DBU Jylland. U12 og nedefter dømmes af lokale dommere fra arrangørklubben.
  • Dommerhonoraret deles 50/50 i U13 og ældre rækker, mens det er hjemmeholdet, der afholder udgiften, såfremt der bestilles dommere til U12 og yngre


Nu krydser vi så bare fingre for, at myndighedernes næste corona-lempelser giver mulighed for at spille breddefodboldkampe.