Nogenlunde sådan lød invitationen, da Glejbjerg SF’s U14 Piger i september fik muligheden for at byde en veninde med i fodboldfællesskabet. En ”veninde-sleepover” var titlen på arrangementet, som havde til formål dels at styrke fællesskabet på holdet og dels motivere teenagepigerne til at blive ved med at spille fodbold.

- Vi vinder ikke så mange kampe, så vi skal nok klare fastholdelsen af pigerne med sjov og fællesskab, forklarer træner Henni Hansen fra den sydvestjyske klub.

Fællesskab skal plejes
Teenagepiger kan være svære at motivere til at blive i foreningsidrætten. De går bl.a. efter gode karakterer i skolen og i det hele taget efter det perfekte liv. Fodbold er et frirum for pigerne, hvor de kan udfordre sig selv i trygge rammer og sammen med venner, som de har det sjovt sammen med.

- I et lille samfund som Glejbjerg sender vi også børnene til en ny skole fra 7. klasse, så vi har også en opgave med at fastholde teenagere i lokale aktiviteter, fortæller Henni Hansen videre.

For at gøre de lokale aktiviteter lige så attraktive som de nye venner og tilbud i nabobyen skal der nogle gange tænkes lidt alternativt. Og det blev så til en venindesleepover.


Vi vinder ikke så mange kampe, så vi skal nok klare fastholdelsen af pigerne med sjov og fællesskab. Henni Hansen, U14-pigetræner i Glejbjerg SF

Kampagnekroner til 30 teenagepiger
Overnatningsarrangementet var blevet til i samarbejde med DIF og Always’ kampagne #LikeAGirl Camp, som havde givet både økonomisk tilskud og t-shirts.

Det betød, at holdets veninde-sleepover blev helt gratis for de i alt 30 deltagere. Heraf var halvdelen ikke tilknyttet holdet i forvejen, og langt de fleste spillede ikke fodbold.

Fredag aften blev startet med isbryderaktiviteter og aftensmad i det lokale fritidscenter. De næste 24 timer bød på alt fra Den Store Bagedyst til yoga, dans, floorball og selvfølgelig fodbold. Lokale frivillige instruktører gav en hånd med, og pigerne gav den gas.

Det meste af natten gik med sociale aktiviteter, og det var en meget træt og smilende flok, der kunne afhentes af forældrene næste dag.

#likaagirl Camp kører videre
DIF og Always #LikeAGirl Camps giver foreningen mulighed for:
  • at invitere nye piger indenfor, opleve fællesskabet og afprøve idrætten. De piger, der allerede er aktive på holdet inviterer veninder med til campen.
  • at skabe netværk mellem piger fra andre foreninger, så pigerne har flere muligheder for at fortsætte med
  • at dyrke idræt, hvis deres eget hold smuldrer på grund af efterskoleophold og skader. Foreningen kan gå sammen med andre foreninger om campen – også gerne andre idrætter.
Ny ansøgningsrunde starter til marts 2020.