Der skal være sikkerhed og tryghed i fodboldklubberne. Det budskab danner baggrund for DBU Jylland og Trygfondens tilbud om et førstehjælpskursus med hjertestarter. Alle fodboldklubber ønsker at passe på sine medlemmer og frivillige, men ikke alle har en hjertestarter hængende. Og det er de færreste, der ved, hvordan førstehjælp præcist skal udføres, og hvordan hjertestarteren skal bruges. Det skal der laves om på, og alle klubber skal have muligheden for at være forberedte.

Hvorfor kurset?
Det kan give tryghed at have en hjertestarter placeret ved klubhuset, og for at øge sikkerheden i fodboldklubben er det relevant at søge et førstehjælpskursus. Enten for første gang eller igen. Nogle har måske aldrig taget et kursus, eller også er der gået mange år siden sidst. Uanset hvad er et førstehjælpskursus altid gavnligt, og Dansk Førstehjælpsråd anbefaler desuden, at kurset genopfriskes hvert andet år.

Hvad koster kurset?
Igennem DBU Jylland og Trygfonden kan fodboldklubber bestille et førstehjælpskursus med hjertestarter og være med til at øge trygheden på grønsværen og i klubhuset. Kurset varer fire timer, og undervisningen kan gennemføres på én hverdagsaften. Førstehjælpskurset skal være afholdt senest den 14. marts 2020, og prisen er 3500,00 kr.

Hvad består kurset af?
Klubben får en hjertestarter og undervisning i at bruge den. Det fire timers førstehjælpskursus indeholder både teori og praktiske øvelser. Det hele varetages af en autoriseret instruktør, som forbereder deltagerne på:
- Sikkerhed når nogen kommer til skade (trafik, ild, tordenvejr, vand, osv.).
- Vurdering af omfang og behov samt den første livreddende førstehjælp.
- Hvilken hjælp der er brug for i forskellige situationer, og hvordan vi udøver og får den.
- Hjertelungeredning med hjertestarter.

Førstehjælpskurset og hjertestarteren har en samlet værdi på cirka 18.000 kroner.

Hvad får vi ud af kurset?
Der kan maks. være 16 deltagere på kurset. Når de fire timers undervisning er forbi, har klubben en hjertestarter til rådighed, og hver deltager modtager et førstehjælpsbevis godkendt af Dansk Førstehjælpsråd. Deltagerne er efter endt kursus klædt på til at yde førstehjælp, hvis uheldet er ude, og kan dermed være med til at gøre en stor forskel.

Hvilke vilkår gælder?
Der gælder følgende betingelser for aflysninger og ændringer:
- Aflysning 0-8 dage før: Opkrævning på 3.500 kr.
- Aflysning 9-14 dage før: Opkrævning på 1.500 kr.
- Ændring af dato 0-8 dage før: Opkrævning på 3.500 kr. + 1.500 kr.
- Ændring af dato 9-14 dage før: Opkrævning på 3.500 kr. + 800 kr.

Vær desuden opmærksom på, at der for hjertestarteren skal tegnes en servicekontrakt, der koster 99 kroner pr. måned (ekskl. moms).

Har du spørgsmål? 
Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte René Jensen på mail rjen@dbujylland.dk eller telefon 89 39 99 54.