Det var en veloplagt Brian Priske, cheftræner i FC Midtjylland, der havde taget turen til Esbjerg mandag aften. Med sig havde han bragt både gode historier og relevante øvelser og spil.

Aftenen startede med anekdoter fra Brian Priskes eget liv som både spiller og træner, inden han lagde op til spillene ude på banen.

Spil og øvelser som alle kan bruge
Temaet på banen var det offensive mindset. Henning Fries fra den lokale klub, Esbjerg IF 92, var mødt op med mange af sine trænerkollegaer fra samme klub. Og han var svært begejstret:

- Vi øvede meget af det, som vi kender FC Midtjylland for – altså power, genpres osv. Og så blev vi virkelig presset til hele tiden at tænke fremad, og vi fik ikke lov at spille bolden til siden eller bagud. Det var fedt.

Brian Priske 20 02 - Det er enormt fedt at, I brænder så meget for fodbolden, når I har arbejde, studie eller noget tredje ved siden af, lød det bl.a. fra Superligatræneren, hvis hold indtager en øjeblikkelig førsteplads i 3F Superligaen. Foto: LLNPress

Træningen på banen kan ifølge Henning Fries sagtens tages med hjem til klubben, og han glæder sig til at prøve det af hjemme i Esbjerg IF 92:

- Vi var jo en flok afsted fra vores klub, og vi talte om, vi sagtens kunne bruge den her træning derhjemme. Øvelserne kunne faktisk bruges til alle aldre og niveauer, og man kunne både lave progressioner og regressioner til dem alle.  

Harmonisk trup fremfor resultater
Aftenen blev sluttet af indenfor, hvor Brian Priske bl.a. fortalte om hverdagen i det midtjyske og mandskabspleje af truppen. En god harmoni i truppen er vigtigere for Brian Priske end resultatet på banen.

Han hev et eksempel frem fra pokalkampen mod Fremad Amager, hvor FC Midtjylland røg ud efter straffesparkskonkurrence. Hele den efterfølgende uge brugte staben på at få harmonien tilbage og samle truppen fremfor den taktiske træning.

Glæder sig til seminaret næste mandag
Alt i alt var det en god og lærerig aften for Henning Fries og de resterende fremmødte.

- Nu glæder jeg mig til næste mandag, hvor jeg skal afsted igen, slutter sydvestjyden af.

På mandag den 20. januar dukker Flemming Pedersen nemlig op og beriger de fremmødte med FC Nordsjælland spillestil i teori og praksis. Mandag den 27. januar er det Esbjerg fB’s egen cheftræner, Lars Olsen, der kommer forbi. Hans tema er implementering af direkte possessionspil. Du kan læse mere om begge aftener og tilmelde dig her.