Det kan virke som en stor opgave at skulle starte et pigehold og ikke mindst en hel afdeling. Der skal skaffes spillere, planlægges og gennemføres træningspas og oplæres nye forældre og trænere. Det kan virke uoverskueligt at finde ud af, hvor og hvordan klubben skal begynde.

Derfor tilbyder DBU aktiviteten Fantastisk Fodboldstart for piger, som din klub nu kan ansøge frem til 1. april 2020. Det er et struktureret forløb til fodboldklubber, der gerne vil have hjælp til at starte eller genstarte pigehold. Formålet er at understøtte klubberne hele vejen, så flere små piger snører støvlerne.

- Et planlagt årligt opstartsforløb for piger vil i de fleste klubber betyde, at der etableres en ny pigefodboldårgang. Forløbet er forankret i klubbens bestyrelse, så de er med på planen, og så rammerne og prioriteringen af pigefodbolden er i hus, forklarer DBU Jyllands klubrådgiver og instruktør, Karina Kallehauge, og opfordrer til at ansøge Fantastisk Fodboldstart for piger. 

Forløbet afvikles i samarbejde med DBU og inkluderer blandt andet fem besøg fra en DBU-instruktør, der oplærer og inspirerer de nye trænere. Udover et ugentligt træningspas i fem uger er der et forberedelsesmøde og afslutningsvis en supervision, hvor DBU’s udsendte instruktør observerer og giver feedback.

- Pigerne er superfokuserede, og de går virkelig op i det. Det er fedt at se dem have det sjovt sammen og samtidig give den gas. Og så kan vi fokusere på at træne fodbold, mens vi er her, fortæller Henrik Hyldborg fra Hasle, der sidste år afviklede Fantastisk Fodboldstart for piger og rekrutterede 15 piger i alderen syv-ti år.

Ansøgning 
Ønsker du at ansøge om forløbet eller har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte Karina Kallehauge på mail kaka@dbujylland.dk. 
Ansøgningsfristen er den 1. april 2020. 

Pris

Klubben kan købe forløbet for 2000,00 kr.

I Fantastisk Fodboldstart for piger faciliterer en DBU-instruktør sammen med klubben
  • Ét opstartsmøde/forventningsafstemning mellem klub og instruktør
  • 5 x træning med én træning pr. uge af en varighed på 1 time med involvering af forældrene
  • Ét forældremøde
  • Rådgivning, supervision og feedback til de nye forældretrænere