- Introduktionskurset giver klubben et godt fundament, og du kommer langt ved at bruge DBU’s guides til de forskellige værktøjer. Du skal ikke være bange for at kaste dig ud i it-systemerne, for instruktørerne i DBU er der til at hjælpe. Der er hurtig respons, hvis problemer opstår, fortæller Carsten Dollerup, KlubOffice-ansvarlig i IF Alliancen, som netop nu tager hul på den første sæson med digitale værktøjer.

Med DBU Jyllands IT-klubpakke introduceres og opsættes it-systemerne i din klub, så det bliver nemmere at opdatere medlemskartoteket, opkræve kontingent og kommunikere med holdene. Af de årsager takker flere klubber ja til DBU Jyllands it-forløb, der hjælper i gang med den digitale hverdag.

IF Alliancen har oprustet med hele IT-klubpakken
Carsten Dollerup står i spidsen for it-implementeringen i IF Alliancen. Klubben har haft kurset Introduktion til Klubpakken og sparret med DBU Jyllands it-instruktører. Efterfølgende har Carsten Dollerup selv ryddet op i Langå-klubbens 312 medlemmerne i KlubOffice og opsat hjemmesiden. En forandring, der har forbedret klubben.

- Det er vildt, hvad det sparer af tid. Vi har fået den generelle oprydning i medlemmerne og kørt den første automatiske kontingentbetaling i ungdomsafdelingen. På ingen tid hentede vi 90-95 % af pengene ind. Det kunne sagtens tage seks måneder før med det manuelle arbejde, forklarer Carsten Dollerup, der ser frem til den 10. april, hvor alle kontingenter betales automatisk.

Det er ikke kun tid, der kan spares med it-løsningerne. Med KlubOffice er IF Alliancens økonomi blevet styrket, og restancerne og gratisterne er blevet færre. Oprydningen i medlemmerne har samtidig skabt en klar målgruppe, som klubben kan kommunikere med i KampKlar. Det hele er forudsat af indmeldelsen på klubbens website.

- Den online indmeldelse muliggør den automatiske betaling af kontingent. På den måde ved vi, hvem der skal betale hvornår, og hvem vi interagerer med på KampKlar. Det hele spiller sammen. Det var det, vi gerne vil opnå i vores klub: En rød tråd i vores forening, som skaber mere engagement, fortæller Carsten Dollerup, der har fokus på at gøre klubben så digital som mulig og bruge mere tid på fodboldbanen og mindre tid ved skrivebordet.

På ingen tid hentede vi 90-95 % af pengene ind. Det kunne sagtens tage seks måneder før med det manuelle arbejde Carsten Dollerup

For IF Alliancen og Carsten Dollerup var det indledende introduktionskursus altafgørende. Her fik klubben i samarbejde med Torsten Cargnelli, it-koordinater i DBU Jylland, kortlagt klubbens behov. Her stod det klart, at IF Alliancen ville begynde med kontingentdelen.

- Som it-instruktør var det interessant at møde en klub som IF Alliancen, der hurtigt kunne se både sammenhængene mellem it-værktøjerne og ikke mindst de mange fordele ved at anvende hele it-klubpakken. Klubbens udgangspunkt var at høre om mulighederne for en ny hjemmeside samt automatisk kontingent, men der var hurtigt en afklaring af at tage alle it-værktøjer i anvendelse, forklarer Torsten Cargnelli.

Carsten Dollerup anbefaler andre klubber at starte på samme måde.

- Der er store gevinster at hente, og det er ekstremt brugervenligt. Det er bare at komme i gang, ikke nødvendigvis med det hele på én gang, men kom i gang.

IT-klubpakken giver flere fordele 

Med DBU Jyllands IT-klubpakke får din klub…
  • styr på medlemmerne i et opdateret medlemskartotek
  • automatiseret kontingentkørsel
  • færre restancer og gratister 
  • mere tid og flere penge
  • lettere administration
  • kontinuerlig kommunikation ét sted 

Pris
Ét kursus i DBU Jyllands IT-klubpakke koster 2200 kr.

Læs mere 
Klubbens IT-værktøjer er delt op i tre moduler af fem kurser. Det anbefales at følge modulrækken kronologisk for at opnå det bedste udbytte for hele klubben. Det er dog også muligt at booke kurserne separat, hvis klubben ønsker det. Se IT-klubpakken, IT-værktøjerne og kursets opbygning her.

Se IT-Klubpakken, it-værktøjerne og kursets opbygning her 

Find vejledninger og videoer til it-værktøjerne her

Kontakt 
Er din klub interesseret i et introduktionskursus, kan du kontakte Torsten Cargnelli på mail: tors@dbujylland.dk