14 spillere, en træner og en holdleder. Sådan ser mange danske fodboldhold ud, når de tørner sammen med lokalrivalerne til en dyst om point og prestige.

Fra den nye sæson er det ikke kun den del af holdet, der hører til inden for kridtstregerne, der skal med, når det elektroniske holdkort sættes i fx Fodbold app’en. Trænere, holdledere og resten af staben skal således registreres som ’Officials’.

Fremgangsmåden er den samme som for spillerne. ’Holdkortindberetteren’ søger blandt klubbens personer, og sætter de trænere og ledere på holdkortet, der er med ved kampen.

SS Til Twocircles

Hvis klubben sørger for at tilknytte de faste trænere og ledere til holdet, bliver de automatisk vist på holdkortet, så de er lige til at krydse af. I KlubOffice kan klubben se her, om der er hold i klubben uden holdkontakter.

Hjælp til træneren: Ingen spilletilladelse – ingen kamp

Den anden nye debutant er en hjælpende hånd til træneren, som nu ikke længere behøver at bekymre sig om spillercertifikater og supplerende spilletilladelser, hverken for eget hold – eller for modstanderholdet.

Spillere uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben er automatisk spærret fra at komme på holdkortet. En hjælpende hånd til trænere, ledere og klubber til at undgå ubevidste fejltrin:

”Fodboldkampe skal afgøres på banen, og ikke på baggrund af utilsigtede, administrative fejl. Nu viser vi det tydeligt frem for spillere, trænere og klubber, hvis ikke der er orden i sagerne, så alle er trygge ved at starte kampen,” fortæller IT-chef, Heidi Lüthje.

Har en spiller ikke sit spillercertifikat – eller en supplerende spilletilladelse i klubben – bliver det automatisk vist på holdkortet i Fodbold app’en, når holdkortet åbner 14 dage før kampstart. Bruger holdet KampKlar vises det permanent på spilleroversigten.

Klubben kan i KlubOffice følge med i, om der er spillere, som ikke har et spillercertifikat i klubben via linket her.

Se alt om holdkort, regler og guides her:

Holdkort Banner980x178