”Det er en hurtig og effektiv måde at sikre sig, at de væsentligste informationer bliver givet videre til den nye i administrationen. Og så er det jo bare en bonus, at man lærer mere om it-værktøjerne selv”, fortæller Thomas Kragelund, bestyrelsesmedlem i Holstebro Boldklub, som netop havde brug for et økonomikursus i overdragelsesøjemed.

Der har nemlig været personaleudskiftning på kassererposten, og for vestjyderne var det en kærkommen mulighed for at implementere KlubOffice-fordelene endnu mere i Holstebro B. Den opgave skulle DBU Jyllands KlubOffice-supporter Marianna Sørensen sammen med tre af klubbens bestyrelsesmedlemmer løfte. Her var automatisk kontingentkørsel og bogføring samt online ind- og udmeldelse på dagsorden.

Nye funktioner gjorde indtryk
KlubOffice kom til fodboldklubben i det vestjyske for tre år siden, da en helt ny og uerfaren bestyrelse trådte ind i klubbens øverste organ. Siden da har Holstebro B ikke fået udnyttet fordelene til fulde. Først sidste år kom der styr på medlemskartoteket og den første automatiske kontingentkørsel rullede ud. Nu skal klubben med det sidste af vejen.

”Jo flere ting, som kan køre automatisk, jo bedre. Vi er en forholdsvis stor klub, så der er mange gevinster at hente. Men vi skal introduceres ordentligt for metoderne og også de nye og lettere arbejdsopgaver, som kommer med automatiseringen. Det var målsætningen med kurset i dag, og den har vi helt sikkert nået”, forklarer Thomas Kragelund, som sammen med bestyrelsesformanden og kassereren deltog i økonomikurset den 20. august 2020.

Da Thomas Kragelund fik en rolle i bestyrelsen i fodboldklubben, blev han hurtigt overrasket over, hvor meget administrativt arbejde, der skal klares. Derfor er han stor fortaler for it-værktøjerne, som gør det nemt og hurtigt for medlemmerne og trænerne at løse flere opgaver selv. Ifølge ham springer man et unødvendigt mellemled over og sparer tid og misforståelser.

”Det fungerer godt med online indmeldelse, hvor nye spillere melder sig ind i klubben direkte på vores hjemmeside. Så kan KlubOffice inddrage kontingent. Nu får vi også online udmeldelse, så medlemmerne selv kan nå at melde sig ud, inden vi trækker pengene. På den måde undgår vi kreditnotaer, lister til trænerne og flere timer ved skrivebordet”, siger Thomas Kragelund om online udmeldelse, der sammen med automatisk bogføring er to nye funktioner it-klubpakken.

”Er en spiller spærret på grund af restance, fjernes spærringen automatisk, når betalingen gennemføres i KlubOffice. Det dæmper igen det manuelle arbejde”, tilføjer han lettende.

Man bliver hjulpet godt på vej, og de fleste kan være med under gennemgangen. Det er helt klart anbefalelsesværdigt både, hvad angår oplæring og udvidelser. Thomas Kragelund

Store forventninger
Thomas Kragelund og resten af Holstebro Boldklubs bestyrelse har efter økonomikurset store forventninger til og forhåbninger om, at det administrative arbejde bliver hurtigere og nemmere. For dem bliver KlubOffice altafgørende i den nærmeste fremtid. Heldigvis er KlubOffice-supporter Marianna Sørensen klar til at hjælpe næste gang, klubben har brug for instruktion. I hvert fald har økonomikurset gjort en forskel for vestjyderne, som varmt anbefaler andre klubber at følge trop.

”Marianna er superkompetent og gør det let for nye såvel gamle medlemmer at forstå systemerne og fordelene. Man bliver hjulpet godt på vej, og de fleste kan være med under gennemgangen. Det er helt klart anbefalelsesværdigt både, hvad angår oplæring og udvidelser. For os handlede det om overlevering, men vi fik meget mere ud af det. Man ser, hvordan man som fodboldklub kan spare tid og lette opgaverne for de administrationsansvarlige”, afslutter Thomas Kragelund og understreger, at KlubOffice nu er vejen frem i Holstebro Boldklub. 

It-klubpakken giver flere fordele

Med DBU Jyllands IT-klubpakke får din klub…
  • styr på medlemmerne i et opdateret medlemskartotek
  • automatiseret kontingentkørsel
  • automatiseret bogføring
  • færre restancer og gratister 
  • online ind- og udmeldelse 
  • mere tid og flere penge
  • lettere administration
  • kontinuerlig kommunikation ét sted 

Pris: Ét kursus af DBU Jyllands IT-klubpakke koster 2200 kr.

Læs mere:
Klubbens IT-værktøjer er delt op i tre moduler af fem kurser. Det anbefales at følge modulrækken kronologisk for at opnå det bedste udbytte for hele klubben. Det er dog også muligt at booke kurserne separat, hvis klubben ønsker det. Se IT-klubpakken, IT-værktøjerne og kursets opbygning her. 

Ønsker din klub at få et KlubOffice-økonomikursus, er har du spørgsmål til it-klubpakken kan du kontakte DBU Jyllands it-koordinator Torsten Cargnelli på mail: tors@dbujylland.dk eller på tlf: 93 39 99 68. 

Du kan læse mere om it-værktøjerne her