- Jeg havde et håb om, at de ville holde formen lidt vedlige, men nu frygter jeg nærmest, de får overbelastningsskader.

Sådan lyder det med nordjysk lune fra serietræner Brian Christiansen, der træner tre herreseniorhold, der uden for corona-lockdown spiller i Serie 3, 5 og 6.

Men hvad er nu det, der ligefrem får seriespillerne i Sønderup/Suldrup IK Frem til at overtræne?

Champions League-model har tændt gnisten

I frustration over fodbold-nedlukningen udtænkte Brian Christiansen en model, som han faktisk ikke troede, spillerne ville synes om. Han lavede et regelsæt for en intern Champions League-turnering i hele serietruppen med holdkampe og runder, som vi kender det fra fodboldens verden.

Lockdown Champions League handler bare slet ikke om fodbold. Derimod handler det om løb. Ikke normalt en fodboldspillers yndlingsdisciplin, og der er de nordjyske spillere i Sønderup/Suldrup IK Frem ikke spor anderledes end enhver anden gennemsnits-seriespiller. Men konkurrencementalitet fornægter sig ikke, og serietræneren blev nærmest overvældet af tilmeldinger til konceptet.

- Jeg havde måske håbet på 16-20 spillere, men der tilmeldte sig 31, så jeg kunne lave seks hold med 5-6 spillere på hver på tværs af hele truppen, fortæller Brian om succes’en.

 
HOLDNAVNE
Fast & Furious
Team DT
Team Grat
Fædregruppen
Team Wheel Horse
Nossen for president


Masser af konkurrence og sjov

Lockdown Champions League, som turneringen er døbt, kører over ti runder á 3-4 dage, dvs. fem uger i alt. I hver runde dyster holdene to og to mod hinanden målt på samlet løbedistance.

Hver spiller må max. løbe én distance pr. dag, og denne distance dokumenteres til Brian Christiansen, som fører scoren. Holdets samlede distancescore afgør så efter rundens afslutning, om man har vundet eller tabt den pågældende kamp.

- Spillere med småskader kan cykle, men distancen divideres så med 4,5, forklarer Brian, der også har en regel om bonuspoint, hvis man som hold kommer over 35 km.

 
REGELSÆT
1) 3 point for sejr (flest km), 1 point for uafgjort
2) 1 point for 35-40 km i runden
2 point for 40-45 km i runden
3 point for 45 km + i runden
3) Cyklede km divideres med 4,5
4) Kun 1 tur godkendes pr deltager om dagen
5) Screenshot/billede af ur, som viser turen, sendes til mig på sms eller messenger som dokumentation. Det må IKKE lægges op i gruppen.
6) En runde er mandag-onsdag og ny torsdag-søndag. På nær 1. Runde
7) Afsløres en spiller/hold i brug af doping, fratrækkes holdet 3 point. Andet snyd er selvfølgelig heller ikke acceptabelt!!!
8) Alle tvivlsspørgsmål afgøres suverænt af undertegnede, der kan ankes (men det koster)


Masser af kommunikation og fællesskab
Først og fremmest giver Lockdown Champions League en masse motion. Men truppens fællesskab plejes i høj grad også. Der er masser af interne jokes og lir i Facebookgruppen, som bestemt ikke holder sig tilbage i forhold til at gejle hinanden op til at levere gode resultater.

- Mens en runde er i gang, afslører jeg ikke nogen konkrete resultater, hvilket har fået enkelte til at gå nærmest løbeamok i ren vindermentalitet, lyder det med smil i stemmen fra den nordjyske serietræner.

Mange overskrider deres egne grænser, om det så er den tunge Serie 6-spiller, der tager en ekstra tur rundt om søen, fordi nu er han jo i gang;- eller den hurtige Serie 3-spiller, der napper 18 km, fordi en vittig sjæl har bildt ham ind, at en anden spiller har løbet 17 km.

- Der slås naturligvis hårdt ned på snyd. En enkelt spiller forsøgte at indsende en tydelig gå-distance, han blev anonymt udskammet i gruppen som ”Breaking News”, lyder det med glimt i øjet og masser af humor fra Brian Christiansen.

Transfervindue og halvlegsstilling
Turneringen krydres hele tiden med små nye indspark, bl.a. er der efter de første runder åbnet mulighed for at hente en ny spiller ind pr. hold i et smalt transfervindue. Et lille smugkig på halvlegsstillingen midt i en runde er også særdeles efterspurgt, selvom smugkigget stadig er meget begrænset for at holde motivationen i top.

Brian Christiansen er helt overvældet over opbakningen til løbeturneringen, og han er tydeligt stolt over sine spillere, både på første-, andet- og tredjeholdet. Han ser også potentiale i turneringskonceptet, der måske igen kan hives frem, når det gælder sæsonopstart til både efterår og forår.

- Vi har også fået et nyt fællesskab at bygge videre på i truppen, når engang vi får lov at komme i gang med den lille runde igen, slutter serietræneren fra nordjyske Sønderup/Suldrup IK Frem.