Corona-situationen er alvorlig. Også for fodboldklubberne.

I de jyske fodboldklubber er der bl.a. mange overvejelser om, hvordan man griber forårskontingentet an. Mange af spillerne har jo knap nået at komme på banen endnu, men klubben har brug for kontingentkronerne til driften.

DBU Jylland opfordrer til at vise samfundssind
Fra DBU Jyllands side anbefaler vi at opkræve kontingentet som vanligt med en appel til medlemmerne om at vise samfundssind – se denne artikel specifikt med vores anbefaling

Vi er også klar til at understøtte denne anbefaling med et særligt støttebrev, som den enkelte klub kan vedlægge kontingentopkrævningen. Her beder DBU Jylland-formand Bent Clausen det enkelte medlem om at støtte sin lokale fodboldklub, hvis det overhovedet er muligt.

DOWNLOAD BREVET HER

Det vil potentielt kunne trække tæppet væk under enhver forening, hvis mange pludselig melder sig ud eller kræver at få deres kontingent retur. Bent Clausen, formand for DBU Jylland


I Brønderslev IF opkræver de almindeligt kontingent
Allerede før DBU Jylland officielt gik ud med ovenstående anbefaling, havde Brønderslev IF’s bestyrelse taget sin beslutning. Klubben opkræver helt normalt kontingent for forårssæsonen, men med en særlig følgeinformation til medlemmerne (se informationen her), som forklarer situationen.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBIfodbold1897%2Fposts%2F2557802551125509&width=500" width="500" height="573" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

- Vi ser foreningslivet som en bærende grundsten i lokalsamfundet, og vi vil gerne kunne tilbyde vores medlemmer de samme tilbud og faciliteter efter corona, lyder begrundelsen fra Daniel Svane, fodboldformand.

Klubben har naturligvis fuld forståelse for det enkelte medlems evt. problematiske situation, og der er mulighed for at udmelde sig, hvis det skønnes nødvendigt. Det vil ikke have konsekvenser efter corona, hvis man har meldt sig ud i foråret, man melder sig blot ind igen til efteråret.

- Vi kan dog se, at langt størstedelen af vore medlemmer har betalt kontingentet, og der er bred opbakning til klubbens måde at tackle det på, forklarer Daniel Svane om medlemmernes svar til bestyrelsen.


Ølgod IF overvejer at æde stort tab
I den lille vestjyske klub, Ølgod IF, indførte man i sommeren 2019 halvårligt kontingent frem for helårligt. Det blev en stor succes, idet medlemmer og forældre havde nemmere ved at overskue den mindre betaling, og alle kontingenter blev betalt rettidigt helt uden bøvl. Så kom corona.

- Vi udskød opstarten i februar/marts pga. våde baner og så røg vi ind i corona-nedlukningen. Og nu er dilemmaet så: Kommer vi overhovedet i gang i foråret eller skal klubben æde tabet?, opremser fodboldformand, Helle Gjøl Christensen fra Ølgod IF situationen.

Beslutningen er ikke let og Ølgod IF har store bekymringer om, hvordan et uændret kontingent vil blive modtaget af forældre og medlemmer, som stort set ikke har set fodboldaktiviteter i forårssæsonen.

- Klubben har stadig driftsudgifter, så vi er i syv sind, og vi ved simpelthen ikke, om klubben kan overleve så stort et indtægtstab. Vi overvejer evt. at graduere kontingentet, hvis vi kommer bare lidt i gang i foråret. Ellers er vi nødt til at spænde livremmen ind og så evt. hæve kontingentet til efteråret, slutter Helle Gjøl Christensen.