Også i Hadsund er der rastløse fodboldspillere, der bare går og venter på, at stadionporten igen bliver åbnet til træning og kamp.

Ventetiden er lang, men U14-træner René Pedersen fra Hadsund Boldklub har forsøgt at gøre en indsats for at hjemmetræne sit hold. Hver for sig.

Corona Challenge på Facebook
Klubben prøver at holde interessen og klubfællesskabet i live med en daglig Corona Challenge på Facebook med lodtrækningspræmier fra lokale sponsorer til de ivrige deltagere.

- Vi oplevede forholdsvis hurtigt, at det kun var de helt ivrige, vi kunne fastholde med Corona Challenge, forklarer René Pedersen om klubbens indledende forsøg på at udfylde ventetiden.

Det, spillerne savnede, var de ugentlige træningstimer med reelle træningsøvelser og intensitet. Men hvordan kunne det lige lade sig gøre med myndighedernes restriktioner og nedlukning af klubbens faciliteter?

Nu træner 80 spillere på Snapchat
Mange var i forvejen i gang med selvtræning, men uden den store kreativitet og afveksling, så det tænkte Hadsund-træneren videre på.

Hver mandag og onsdag er der derfor nu træningstid fra kl. 16-17.30 – derhjemme hver for sig via Snapchat.

- Det er enkelt at være med. Har du en fodbold og kegler som sko, strømper eller lignende, kan du være med, lyder det fra det kreative ungdomstræner.

Træningsprogrammerne har fokus på styrke og skadesforebyggende træning, boldmestring, førsteberøringer, kegler, mm.

Sådan gør de det i Hadsund
Rent praktisk har René Pedersen oprettet Snapchatgrupper, som så bliver fodret med videoklip med øvelser og forklaring.

- Jeg sender programmet ud i god tid før træningen, og under træningen sender jeg små klip med øvelserne, der skal udføres f.eks. 3 x 10 gange eller i 2 x 1 minut. De kvitterer med ”færdig”, og vi sender dem næste øvelse, forklarer René om træningskonceptet.

Træningsmuligheden har bredt sig lynhurtigt som ringe i vandet, og flere andre hold er blevet koblet på projektet. Også spillere fra andre steder i landet har spurgt, om de må være med, så René Pedersens U14-trup er pludselig udvidet til 80 drenge og piger. Hver mandag og onsdag.

- Jeg har fået rigtigt god feedback, og forældrene er glade for at slippe for at presse på. Mange træner med deres venner på afstand, hjemme fra haven, lyder det fra en stolt René Pedersen, der vist har ramt et hul i markedet med Snapchat-coaching.