Han tripper for at komme i gang, men corona-situationen tvinger ham til at nøjes med løbeture med hunden.

Erik Stisen fra Hammel er en flittig breddefodbolddommer med et par tusind kampe på CV'et. Siden 1994 har han haft gang i dommerfløjten, først i Norge og fra 2000 i Danmark. Sidste år dømte han 200 kampe, men i år er kommet helt skævt fra start med nedlukningen af alle fodboldturneringer.

Alt for lidt i kalenderen
Den 67-årige pensionist  har efterhånden fået ryddet op i alle skabe og gjort rent overalt, så nu er hunden kommet på overarbejde.

Det er svært at holde sin rastløshed i ave, når man som Erik er vant til at dømme 5-6 kampe om ugen i denne tid med grønne fodboldbaner og høj sol. Derfor løber han lange ture hveranden dag i den omkringliggende skov med hunden i snor. Han vægttræner en smule derhjemme ved siden af, men savner den almindelige træning.

- Ved siden af dommer-hobbyen er jeg normalt fitnessinstruktør, men det er jo også lukket ned. Så jeg er en presset mand lige nu med alt for lidt i kalenderen, lyder det fra den aktive, østjyske fodbolddommer.

Tripper for at komme i gang
Som de fleste andre i fodbold-Danmark er Erik Stisen mere end klar til at komme i gang med sæsonen. Hverdagene plejer at byde på oldboyskampe, mens weekenden går med ungdoms- og Serie 3-kampe i massevis.

Erik er en rutineret dommer, så oldboys-spillere har han godt styr på. I Serie 3 skal der løbes lidt stærkere, så der bliver han nødt til at være i topform.

- Men drømmekampen er sådan en rigtig god ungdomskamp. I en Liga 1-kamp i U14 er der masser af flot fodbold, fine ledere på sidelinjen og ingen debat, det er bare skønt, smiler Erik Stisen, der nyder sit fodbolddommerliv.

Når altså ikke corona-situationen spænder ben for alt det sjove.