Hvor meget vil du betale for at slippe for at fylde vanddunkene et helt år? Eller for at have en fast parkerings­plads? Eller måske endda for at optræde på det årlige holdfoto med anførerbind på?

Det er måske svært at værdisætte, men det har de faktisk gjort i fodboldklubben Aarhus 1900. Læs hele historien i marts-udgaven af gratis-magasinet Jysk Fodbold, der er proppet med gode fodboldhistorier.

Med en årlig auktionsfest i klubbens patinerede opholdsrum vælter det ind med bud på en lang række utraditionelle varer. Spillerne fra klubbens i alt 11 herre-, kvinde- og oldboyshold mødes til den store auktionsfest, hvor højdepunktet er selve auktionen.

Trøjenumre, fripas og bænkpladser på bud
På skift bliver der budt på alt fra trøjenumre, bænkpladser og diverse fripas, samtidig med at ølhanen i baren bliver trukket ned i et højt tempo.

For Aarhus 1900's fodboldafdeling er indtægterne fra auktionen ikke blot flø­deskum, men faktisk en helt afgørende indtægt. Sidste år indbragte auktionen 69.105 kroner, hvilket er et ganske betrag­teligt beløb for en klub i den størrelse.

- Vi har en omsætning på cirka 500.000 kroner, så pengene fra auktionen er vi afhængige af, lyder det fra Søren Enevoldsen, afgående kasserer i Aarhus 1900, som mener at huske auktionerne fra de seneste fem-seks år.

Auktionen er mest af alt god lir
Mange historier indikerer, at auktio­nen mest af alt er god lir.

- Vi har fx en spiller, der sidste år købte to af de i alt tre parkeringspladser. Og det er til trods for, at han ikke har en bil. Malene Nør­gaard, bestyrelsesmedlem i Aarhus 1900.


Der er altså masser af sjove stunder og gode penge i den alt andet end normale auktion hos Aarhus 1900's fodboldaf­deling.

 

FØRSTE, ANDEN, TREDJE: SOLGT!

Sidste år indbragte auktionen i Aarhus 1900 samlet 69.105 kroner. Alle pengene fra holdenes auktioner går til klubkassen. Her følger et par eksempler på, hvad der bliver budt på:

Fripas tøjvask - solgt for 350 kroner
Anførerbind på holdbilledet - solgt for 200 kroner
Første toiletbesøg - solgt for 650 kroner
Fri bar til afslutningsfest x 2 - solgt for 700 kroner
DJ-kort - solgt for 550 kroner
Diverse bænkpladser - solgt for 250-1.000 kroner
Diverse trøjenumre - solgt for 450-1.500 kroner


Klubber er kreative for at skaffe penge

I marts-udgaven af magasinet Jysk Fodbold kan du få inspiration til en masse økonomisk givtige aktiviteter for klubben. Der er f.eks. klubber, der arrangerer traktortræk, der stiller hjælpere til alverdens arrangementer, der sælger stadionnavnet, der passer en lokal benzintank og naturligvis en stribe, der arrangerer egne fodboldstævner, cups, løb, cykelløb og meget andet.

Læs hele magasinet gratis lige her

Vi præsenterer også en stor klub-undersøgelse foretaget af DBU Jylland, der kortlægger en række økonomiske fakta omkring de jyske klubber. Over 270 klubber deltog i undersøgelsen i januar/februar.

 
*Undersøgelsen blev udarbejdet ultimo januar og primo februar, altså før coronavirussen har vendt op og ned på hele Danmark og foreningslivet.