Corona-nedlukningen er hård for de fleste. Og her har efterskoleelever og fodboldspillere i dén grad noget til fælles.

I Holstebro slår de to fluer med et smæk, når de hver fredag kl. 14.30 tilbyder live-træning på Facebook for både ungdomsspillerne i FS Holstebro og efterskoleeleverne på Staby Efterskole. Nå ja, og så er alle andre da også velkomne indenfor, derhjemme og på afstand.

Skruet op for tekniske øvelser
Det er naturligvis ikke optimalt at skulle træne hjemme i haven, men det er altså lige nu stort set det eneste, der kan lade sig gøre. Og i Holstebro kigger man altså på muligheder, ikke på begrænsninger.

- Det er klart, at vi primært træner tekniske øvelser, for det er dét, vi kan arbejde med på denne her måde. Men vi vil gerne fastholde motivationen hos spillerne, og få dem til at udfordre sig selv lidt, forklarer Kim Fischer Mensbo, sportschef hos FS Holstebro og lærer på Staby Efterskole.

Kims titler forklarer lidt om samarbejdet mellem efterskolen og fodboldklubben. I denne situation kan han bruge skolens faciliteter til at optage live-træningen med hjælp fra en PR-mand. Derhjemme har hver spiller kun brug for en bold og nogle kegler (eller noget, der ligner).

Alle er velkomne
Han pointerer, at alle øvelser kan udføres, uanset om man er U10-spiller eller U19. Livetræningen er åben for alle via Staby Efterskoles Facebookside. Indtil videre har omkring 100 været med til hver live-træning, mens endnu flere har kigget optagelserne igennem bagefter.

En anden klub fra lokalområdet, Vemb FS, har takket for initiativet og er aktivt med, mens der også er indløbet meldinger om, at mindst én færøsk spiller er med i fredagstræningen.

En enkelt gang er den aktive vestjyske træner også gået live på Instagram, hvor han havde to danmarksseriespillere og to U19-spillere virtuelt med til at vise styrketræningsøvelser. Det pønser han ligeledes på at gentage, for også dér var de positive tilkendegivelser i klart overtal.

- Det her med at tænke alternativt har åbnet vores øjne for nogle muligheder, og vi bliver ved, så længe interessen er der, slutter ildsjælen fra FS Holstebro og Staby Efterskole.

Se mere her
Kom med til næste fredagstræning på Staby Efterskoles Facebookside:


Se optagelserne fra sidste fredags livetræning her: