Simpelt tiltag gav 40 nye fodboldspillere

I Brabrand IF er der kommet en masse nye fodboldspillere i den yngste aldersgruppe. Det kan klubben takke to frivillige, en klubrådgiver og en simpel idé for.

Simpelt tiltag gav 40 nye fodboldspillere
Det vrimlede med spillere, da Brabrand IF bød indenfor til Fantastisk Fodboldstart. Foto: Henrik Andersen, Brabrand IF
Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation

Trænerne for de yngste årgange i Brabrand IF startede var mildest talt overraskede, da det pludselig væltede ind med nye spillere til en træning i foråret.

I alt dukkede 72 spillere op, hvoraf op imod 40 af spillere var helt nye på fodboldbanen.

Og en af trænerne for årgangen, Klaus Kannegaard, er ikke i tvivl om, hvorfor der dukkede så mange nye spillere op. Sammen med DBU Jyllands klubrådgiver Karina Kallehauge havde de nemlig forsøgt noget nyt: At rekruttere spillerne i børnehaven.

- Vi kom frem til at noget så lavpraktisk som en seddel til forældrene på børnenes pladser i børnehaven kunne være særdeles effektivt. Så vi ringede til nogle forskellige børnehaver og fik lov til at komme spille lidt fodbold med børnene og fortælle lidt om Brabrand IF, fortæller Klaus Kannegaard.

Kom og spil med – helt gratis

Udover at dukke op og spille fodbold med børnene, så havde de to ildsjæle også lavet en flyer, som skulle vække interessen for at spille fodbold i Brabrand IF. I teksten stod der blandt andet, at man kunne komme og prøve at træne med helt gratis og se, om det var noget for én.

- Vi fortalte børnene, at de meget gerne måtte give vores flyer til deres far eller mor. Alt i alt var vores initiativ super effektivt, og da vi først havde lavet flyerne, så brugte vi kun et par timer på det, fortæller Klaus Kannegaard.

Flyeren blev lavet i to udgaver: Én til pigerne og én til drengene. Forskellen var de fotos, der blev brugt. På pige-flyeren var der fotos af pigespillere og på drenge-flyeren var det fotos af drenge-spillere.

- Vi ville vise, at alle er velkomne, og at fodbold er for alle. Jeg tror det fungerede efter hensigten, for vi er blandt andet gået fra nul til 12 pigespillere – og der er kommet omkring 25 nye drengespillere i U6, siger den frivillige træner.

- Nu vrimler det med børn

Indsatsen med at få nye børn i klubben har altså givet pote, og det er har skabet et helt andet leben i klubben, fortæller Klaus Kannegaard.

- Førhen var der ingen i klubben om fredagen, men nu vrimler det med børn. Det er så fedt at opleve, lyder det fra ildsjælen, som opfordrer andre klubber til at kopiere initiativet.

- Jeg tror, det er det mest effektive man kan gøre for at få flere medlemmer i klubben. Og jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi gør det igen i Brabrand IF. Vi har aldrig fået fat i så mange før, lyder det opløftet fra Klaus Kannegaard.

Se et eksempel på Brabrand IF’s flyere til her

Læs mere om Fantastisk Fodboldstart her

Log ind