MENU

Dommer har dømt sin kamp nummer 5000

5000 kampe. Brug lige et øjeblik til at overveje hvor mange kampe det er. Så mange fodboldkampe har 77-årige Dennis Andersen nu dømt - og han bliver ved.

Dommer har dømt sin kamp nummer 5000
Dennis Andersen (i midten) var til jubilæumskampen flankeret af Vagn Mikkelsen (tv.) og Per Nielsen (th.) Foto: Kenni Jensen

AF: Rasmus Grønholdt, DBU Jylland Kommunikation//

Dennis Andersen fik sit dommerkort den 18. november 1967. Siden har han dømt 5000 fodboldkampe. Det er i gennemsnit 96 kampe om året i 52 år. Så er der ikke meget tid til skader og ferie.

Torsdag aften var han trukket i tøjet til sin jubilæumskamp, da han skulle dømme oldboyskampen mellem Herning Fremad og Vildbjerg SF. Her blev han blev hyldet af mennesker fra nær og fjern.

- Det var en helt fantastisk aften. Jeg havde jo aldrig drømt om, de ville gøre meget ud af det. Der var både TV-folk, journalister og ca. 45 kollegaer fra dommerklubben. Det var meget stort, udtaler den erfarne dommer og fortsætter:

- Alle spillerne kom og snakkede om gamle dage. Så jeg er meget beæret.

Det var kollegaerne fra Herning Dommer Klub, der havde arrangeret hyldesten til den 77-årige jubilar.

Spillerne fra Herning Fremad og Vildbjerg SF var med til at hylde hovedpersonen. Kampen endte i øvrigt 7-2 til værterne fra Herning Fremad. Foto: Kenni Jensen

Ingen planer om at stoppe
Siden Dennis Andersen tog sin dommereksamen i 1967, har han ikke holdt nogen pause, og han har ikke tænkt sig at stoppe lige foreløbig.

- Jeg bliver ved så længe, dommerklubben vil have mig. Jeg dømmer kun kampe på de mindre baner. Det er vigtigt, de unge får muligheden for at dømme 11-mandskampene, så vi kan udvikle på dem. Jeg dømmer selvfølgelig også 11-mandskampe, hvis der er brug for det. Jeg har altid holdt mig form, så det er intet problem.

Om det så bliver til kamp nummer 6000, tør den rutinerede dommer ikke at spå om.

- Mine kollegaer nævnte det jo selv ved kamp nummer 4000, og der troede jeg jo ikke på, jeg ville nå 5000. Nu ser vi – jeg tæller ikke, griner han.

Der var fløjtet til tredje halvleg efter kampen. Den stod på øl, pølser og endnu mere hyldest fra de ca. 45 fremmødte kollegaer. Foto: Kenni Jensen

Hjælp de nye dommere
Dennis Andersen slutter med et råd til de andre dommerklubber.

- Da jeg selv var ny dommer, blev jeg bare kastet for løverne. Sådan er det ikke i dag. De tre første kampe har nye dommere altid en supervisor med hos os i Herning Dommer Klub. Det håber og tror jeg også de fleste andre dommerklubber gør, for det er altså en god idé. Han afslutter:

- Det er også én af grundene til, at jeg bliver ved; vi skal have hjulpet de unge frem. De fleste her i vores dommerklub er oppe i alderen, så vi skal sikre, at de nye også bliver her i mange år.

Log ind