Kolding Q har de seneste mange år blandet sig i toppen af dansk kvindefodbold. Nu intensiverer Kolding Kommune, sammen med Dansk Boldspil-Union, indsatsen for at sætte yderligere fokus på kvindefodbolden. Det sker med en ny velfærdsalliance mellem parterne. Som led i aftalen får kommunen medværtskab over U16-pigelandsholdsturnering i forbindelse med Genforeningen 2020, der markerer 100-års jubilæet for Sønderjyllands genforening med resten af Danmark.

Turneringen skal være med til at skabe grobund for udviklingen af pige- og kvindefodbolden i kommunen i de kommende år, ligesom ambitionen er, at endnu flere koldingensere bliver fysisk aktive i kommunens fodboldklubber.

Hos Kolding Kommune ser viceborgmester Søren Rasmussen (O) store perspektiver i aftalen:

”Vi glæder os over, at Kolding Q gør det fantastisk på både bredde- og eliteniveau. Klubben er meget opmærksomme på, at pigerne får gode oplevelser uanset niveau. Det arbejde bakker vi op om, når Kolding Kommune er medværter for U16-pigelandsholdsturneringen,” fortæller Kurt Hansen Smidt og fortsætter:

”Med aftalen hjælper vi kvindefodboldens flagskib med at tage næste skridt på vej mod toppen. Forhåbentlig sender det også et signal til resten af Danmark om, at Kolding Kommune fortsætter med at satse på pige- og kvindefodbolden i årene fremover,” siger Søren Rasmussen.

Også hos DBU glæder næstformand Bent Clausen sig over aftalen med Kolding Kommune:

”Fodbold er et naturligt samlingspunkt ude i lokalmiljøerne, og vi mener, at der er et stort potentiale i at få flere piger og kvinder til at komme ind i fodboldklubbernes fællesskaber. Derfor er samarbejdet med Kolding Kommune vigtigt, da kommunen er en central drivkraft for kommunens fodboldklubber og deres evne til at tilbyde gode rammer for nuværende og kommende udøvere. Med aftalen håber vi også, at U16-pigelandskampene under Genforeningen 2020 kan være med til at sætte yderligere fokus på pige- og kvindefodbolden i Kolding Kommune i årene fremover,” siger Bent Clausen, der også er formand for DBU Jylland.

Velfærdsalliancen er den 23. i rækken af alliancer, DBU har indgået med landets kommuner, og aftalen løber frem til den 31. juli 2021. DBU arbejder løbende på at indgå nye aftaler med kommuner over hele landet. Målet er, at fodbold skal være med til at løse samfundets udfordringer inden for blandt andet sundheds-, integrations- og skoleområdet samt at skabe et tættere samarbejde mellem fodboldklubber, DBU’s lokalunioner og kommuner.