Pigefodbolden har fået et gevaldigt skub i den helt rigtige retning, da Ringkøbing-Skjern Kommune, DBU og DBU Jylland afholdt inspirationsaften og fællestræning ultimo september.

Masser af fodboldglade piger og deres trænere har fået ny energi og inspiration som følge af de to målrettede dage med pigefodbolden i centrum.

Begge tiltag er blevet stablet på benene som et led i den såkaldte velfærdsalliance mellem den vestjyske kommune og fodboldorganisationerne.

Landskamp og dialogmøde

Søndag den 22. september havde Danmark fået besøg af Nordmakedonien på Skjern Stadion og i den forbindelse havde Ringkøbing-Skjern kommune og DBU Jylland inviteret de lokale fodboldklubber til dialogmøde i forbindelse med landskampen.

De fremmødte klubber kunne til mødet opleve Lene Terp, tidligere kvindetalentchef i DBU og nu sports- og uddannelseskoordinator for Kolding Elite, holde et inspirerende indlæg omkring ’det gode pigefodboldmiljø’. Efterfølgende var der en god debat omkring ’det gode pigemiljø’ samt en god erfaringsudveksling af gode ideer.

- Det er vigtigt, at pigerne føler sig som ”En del af noget større”. Derfor er sådanne arrangement og fællestræninger, hvor piger, trænere og ledere bliver involveret super gode, siger DBU Jyllands formand, Bent Clausen og fortsætter:

- Desuden er det meget positivt, at landsholdsspillerne med glæde stiller op som rollemodeller, uanset om det er A-landsholdsspillere eller ungdomslandsholdsspillere. Det er et godt tegn på fællesskabet i dansk fodbold hele tiden udvikler sig, lyder det.

Derudover vil Ringkøbing-Skjern kommune og DBU Jylland sætte fokus på at afholde flere fælles aktiviteter på tværs af klubberne i kommunen – herunder fælles træneruddannelse, dialogmøder og sociale aktiviteter.

120 pigespillere til fællestræning

Torsdag den 26. september blev der afviklet en spændende inspirationstræning i Spjald, hvor alle pigespillere (fra U8 og op) og pigetrænere i kommunen havde mulighed for at deltage.

Flere end 120 pigespillere og trænere deltog i fællestræningen som U19-landstræner Søren Randa-Boldt stod for. De mange fremmødte pigespillere fik en sjov, spændende og motiverende fodboldoplevelse, og samtidigt fik trænerne en ny inspiration og nogle gode råd af landstræneren.

Mere fokus på pigefodboldmiljøet

Det næste års tid vil der blive sat fokus på at udvikle ’det gode pigefodboldmiljø’ ude i klubberne i samarbejde med klubberne. Der vil blive lagt fokus på at udvikle en handlingsplan, hvor den enkelte klub skal sikre, at der bliver sat gang i aktiviteter, som skal støtte op om et styrket pigefodboldmiljø.