Med initiativ fra en forældregruppe på tre er Fantastisk Fodboldstart for piger blevet en succes i Hasle. Hasle Boldklub stillede faciliteter til rådighed, og der blev lavet markedsføring på Facebook og ForældreIntra.

Det har indtil videre givet 15 friske piger i alderen syv-ti år, som troligt dukker op hver uge. Og de er kommet for at træne, udtaler én af initiativtagerne, Henrik Hyldborg:

- Pigerne er superfokuserede, og de går virkelig op i det. Det er fedt at se dem have det sjovt sammen og samtidig give den gas. Og så kan vi fokusere på at træne fodbold, mens vi er her. 

Inspiration fra instruktør
Selve forløbet i Fantastisk Fodboldstart for piger inkluderer blandt andet fem besøg fra en instruktør, der er udsendt af DBU. Udover de fem træningspas er der også et forberedelsesmøde og afslutningsvis supervision, hvor DBU’s udsendte instruktør observerer og giver feedback på træningspasset.  

Hasle Piger2 Foto Camilla Toftdal Der er cirka 15 piger til hvert træningspas. Foto: Camilla Toftdal

Det giver de nye trænere inspiration til, hvordan de kan strikke træningspas sammen. Det glæder forælder og initiativtager, Henrik Hyldborg:

- Arbejdet fra instruktøren har bare været supergodt og en god inspiration. Nu har vi en meget bedre forståelse af, hvordan vi kan bygge træningen op med opvarmning, øvelser og spil.

Succesen skal fortsætte
Det nye hold har også fået tilknyttet en træner, som ikke er forælder. Hun hedder Stefanie og er blevet rekrutteret gennem netværk. Stefanie har selv spillet hos Vildbjerg SF og trænet U10- og U11-piger i Snejbjerg SG&I, og hun nyder at træne pigerne:

- Jeg synes egentlig bare det er sjovt og spændende at være træner. Pigerne bruger det, de lærer.

Planen for det nye pigehold er, ifølge Henrik Hyldborg, at holdet skal fortsætte, når efterårssæsonen slutter:

- Vi er ved at undersøge muligheden for at spille indendørs til vinter, og så vil vi selvfølgelig gerne følge op på succesen til foråret.

Hasle Piger3 Foto Camilla Toftdal

Som ekstra krydderi spiller det nye hold mod en lokal klub den 10. oktober. Det bliver dermed pigernes allerførste fodboldkamp. Desuden planlægger holdet en fællestur til Viborg den 12. november, hvor det danske kvindelandshold spiller mod Georgien.

Initiativet er i øvrigt hjulpet på vej med hjælp fra Velfærdsalliancen, som i dette tilfælde er et samarbejde mellem DBU og Aarhus Kommune.

Hvis du kender nogen eller selv har lyst til at læse mere om Fantastisk Fodboldstart for piger, kan du følge dette link.