MENU

Træningsøvelse: Få giftige dybdeløb

I løbet af foråret vil DBU Jylland løbende præsentere en række forskellige træningsøvelser. Lige til at tage med ud på banen. Her første gang er der fokus på dybdeløb og timing i pasningerne.

Træningsøvelse: Få giftige dybdeløb
Løb for boldholderen er noget af det, der kan splitte et forsvar. Foto: Henrik Bjerregrav

AF: David Kiær Nielsen og Martin Weibel//

I en travl hverdag kan man som fodboldtræner let komme til at lave de samme øvelser igen og igen.

Derfor forsøger DBU Jylland nu at give et skud ny inspiration igennem en stribe øvelser igennem foråret.

I første omgang er der fokus på at øve dybdeløb og timing i afleveringerne frem i banen. Øvelserne er hovedsageligt relevant i ungdomsårgangene, men kan også benyttes blandt seniorspillere.

3v3: Der spilles på en smal, aflang bane (15*30 m. eks.). For hver ende af banen et par meter udenfor står et 3-mandsmål. Det handler om at score, men fokus for træneren er, at spillerne UDEN bold skal løbe dybt, når spilleren MED bold bliver retvendt og er upresset. Enten bliver de selv frie i et farligt område, eller også skaber de plads til at boldholderen kan udfordre 1v1 med plads omkring sig.2v2: Samme bane. Bolden SKAL afleveres over midterlinjen, og man kan kun score fra modstandernes banehalvdel. Spillet tvinger den ikke boldførende spiller til at gøre sig spilbar – enten over midten, hvis medspilleren er retvendt og nogenlunde fri, eller også på egen halvdel med mulighed for selv at blive retvendt og nogenlunde fri.

Log ind