MENU

Strammere ombrydning i drengerækker

På baggrund af en ny turneringsstruktur for de øverste niveauer i U13-U15 Drenge gældende fra efterårets start vil forårets ombrydningsmodel være en del strammere end hidtil. Rækkerne skal nemlig bl.a. slankes i toppen og øverste niveau vil bestå af udvalgte hold.

Strammere ombrydning i drengerækker
Drengeniveauer skal slankes målt i antal hold (foto: Henrik Bjerregrav)

AF: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation//

De jyske klubber stemte ved årets begyndelse sammen med resten af landet for en ny turneringsstruktur i de øverste niveauer af rækkerne U13, U14 og U15 Drenge.

Den nye struktur træder i kraft fra efterårssæsonens start, men allerede nu er forberedelserne i fuld gang.

Øverste niveauer slankes

Først og fremmest bliver det øverste niveau i alle tre rækker kun for udvalgte hold. Kan man så ikke længere spille sig til en plads på øverste niveau, spørger du måske? Nej, i realiteten ikke.

Det øverste niveau bliver nemlig forbeholdt udvalgte licensklubber. I 14 Drenge Liga 1 og U15 Drenge Liga 2 kan man dog søge om et wildcard.

Se ombrydningsmodellerne fra forår til efterår her:
U13 Drenge
U14 Drenge
U15 Drenge

- Der er en del ubekendte faktorer, som gør det svært at lave en endelig ombrydningsmodel. Der kommer et nyt licenssystem, og vi ved endnu ikke, hvilke klubber som får licens, hvor mange som får licens, samt hvor mange stjerner de forskellige klubber får, forklarer Steffen Lynge Pedersen fra DBU Jylland Turneringer.

- Når vi kender licensklubberne, så spiller det også en rolle, om de selv kvalificerer sig igennem forårets turnering, eller om de skal indplaceres via deres licens. Dette vil få afgørende betydning for, hvor mange pladser der er tilbage at spille om for alle ikke-licensklubberne. Og det ved vi jo først endeligt, når turneringen er færdigspillet, fortsætter han.

Konsekvenser i de lavere niveauer

Har din klub ikke hold i øverste niveau i U13, U14 eller U15 Drenge, kan det alligevel godt have konsekvenser for jer.

For når der skal være færre hold i øverste niveau, så skal der ”skubbes” flere hold end normalt ned gennem niveauerne dette forår.

- Derfor vil ombrydningsmodellen for disse rækker nok opleves noget hårdere, end den plejer, men vi skal jo have holdantallet tilpasset på hvert enkelt niveau, så den nye turneringsstruktur kan køre fra efterårets start, lyder det fra Steffen Lynge Pedersen.

Forårets U16, U17 og U19 Drenge ombrydes ikke, da der i efterårets U17 og U19 Drenge vil være fri tilmelding/ansøgning. Nærmere info følger senere på foråret.

Pigerne får spritny turneringsstruktur

Hvor drengenes turneringsstruktur fra efteråret mest er ændret i de øverste niveauer, så kan pigerne vente en helt ny turneringsstruktur fra efteråret. Det vil du kunne erfare mere om senere i forårssæsonen.


 

Log ind