MENU

Inspirationsdag om kunstgræs – kom godt fra land

MG & BK lægger lokaler til, når Storvorde Sejlflod Boldklub i samarbejde med DBU Fyn og DBU Jylland inviterer til kunstgræsseminar lørdag den 13. april 2019 i Middelfart. Storvorde Sejlflod Boldklub vil give et indblik i sin vej fra idé til finansiering, etablering og drift.

Inspirationsdag om kunstgræs – kom godt fra land
Kunstgræs er et populært underlagt i rigtig mange klubber. Foto: Henrik Bjerregrav

AF: Marie Lauridsen, DBU Jylland//

- Det var en særdeles god temadag, idet vi fik et indblik i alt om etablering og planlægning til daglig. Jeg kan ikke sætte et eneste negativt ord på – jeg blev meget klogere på etablering og meget mere.

Sådan fortæller Kjeld Ranum fra B-52, som var en af deltagerne sidst, DBU Jylland afholdte inspirationsdag om kunstgræsbaner.

Nu gentager DBU Jylland succesen i samarbejde med DBU Fyn, når vi inviterer indenfor den 13. april hos fynske MG & BK.

Bliv klædt på til at etablere en kunstgræsbane

Da Storvorde Sejlflod Boldklub i slutningen af 2017 indviede sin kunstgræsbane, var det kulminationen på to års arbejde. Forud lå en lang proces, hvor der skulle findes mange løsninger på spørgsmål, klubben ikke tidligere havde skulle forholde sig til.

Når en fodboldklub tager hul på processen med at anlægge en kunstgræsbane, ligger der typisk ikke en drejebog klar til at føre dem igennem arbejdet fra A til Z.

Mange spørgsmål opstår såsom: Hvordan tager vi skridtet fra idéfase til igangsætning? Hvordan rejser vi de nødvendige midler til etablering? Hvordan organiserer vi os bedst i forhold til anlæggelse og drift?

Klub deler ud af sine erfaringer

Som en hjælp til andre klubber inviterer Storvorde Sejlflod Boldklub til inspirationsdag om kunstgræs lørdag den 13. april 2019. Her vil de fortælle, hvordan de har grebet anlæggelsen af deres bane an og bidrage med viden og erfaringer om organisering, økonomi, kommunal involvering, bane- og leverandørvalg, etablering samt drift.

Inspirationsdagen henvender sig både til kommunalt ansatte i kultur og fritidsforvaltninger, fodboldklubber og andre interesserede.

Baggrunden for samarbejdet med Storvorde Sejlflod Boldklub er, at det er DBU Jyllands facilitetsgruppes erfaring, at der er stor efterspørgsel på viden om kunstgræsbaner. Facilitetsgruppen er en uvildig part, som ikke yder rådgivning om anlæggelse af kunstgræsbaner, herunder valg af leverandører. Arbejdsgruppens primære opgave er at inspirere og vidensformidle, og derfor tager kunstgræsarrangementet udgangspunkt i Storvorde Sejlflod Boldklubs erfaringer og perspektiver.

- Det er en kompleks proces at anlægge en kunstgræsbane. Og derfor er jeg rigtig glad for, at Storvorde Sejlflod Boldklub igen vil dele ud af sine erfaringer for at hjælpe andre klubber på vej, siger DBU Jyllands formand Bent Clausen.

Pris og tilmelding

Det koster 250 kroner at deltage, inkl. forplejning.

Tilmelding skal ske senest mandag den 8. april 2019 kl. 12.00 via dette link.

Obs! Der er plads til maksimalt 30 deltagere.

Betaling: Klubber modtager en faktura, mens deltagere fra kommuner får tilsendt en opkrævning via EAN-nummer.

Praktiske informationer

Inspirationsdagen foregår lørdag den 13. april 2019, klokken 10.00-14.00.

MG & BK, Færøvej 54, 5500 Middelfart

Spørgsmål?

Hvis du vil vide mere om inspirationsdagen, er du velkommen til at kontakte Jacob Ebsen Madsen på jacm@dbujylland.dk eller telefon 8939 9964.

Log ind