MENU

Fylder 15 år i dag: Klar til at trække i dommertøjet

William Trenskow fra Vodskov fylder 15 år i dag. Han er allerede indehaver af dommerkortet og er dermed Danmarks yngste fodbolddommer. På søndag skal han dømme sin første fodboldkamp.

Fylder 15 år i dag: Klar til at trække i dommertøjet
15-årige William Trenskow har øvet sig med et par U12-træningenskampe i klubben. På søndag skal han lede en rigtig turneringskamp. Foto: Privat.

AF: Martin Weibel, DBU Jylland//

Den 2. maj 2004.

Den dag kom William Trenskow fra Vodskov til verden. Det er præcis 15 år siden i dag. Og netop 15 år er spærregrænsen for, hvor gammel man skal være for at få lov til at dømme fodboldkampe i DBU Jylland-regi. Og da William Trenskow tidligere i år uddannede sig til fodbolddommer, så kan han endelig se frem til at lede fodboldkampe.

- Jeg gælder mig til at dømme min første kamp (i Klarup, red.) på søndag. Jeg er selvfølgelig lidt nervøs, men jeg har dømt et par U12-træningskampe i min egen klub på det sidste, så jeg er sikker på, at det nok skal gå, lyder det fra fødselaren, da vi fanger ham på mobilen.

Naturligt at gå dommervejen
For William Trenskow var det naturligt at kaste sig ud i dommerhvervet. Og processen hen imod dommerkortet var både hårdt og spændende.

- Altså, jeg har altid gået meget op i regler og at ting skal være i orden. Og så har jeg altid spillet fodbold, og gør det i øvrigt stadig, så derfor syntes jeg, at det kunne være fedt at kombinere de to ting. Og det har jeg ikke fortrudt. For mig er det allerede en god hobby – som man så overikøbet får lidt lommepenge fra, lyder det fra unge fodboldommer som tog sit DBU Dommergrundkursus ude i Aalborg Freja.

- Det var lidt hårdt, fordi man skulle koncentrere sig så længe. Men eksamen var rigtig spændende, siger han.

Kammeraterne synes det er sejt
William Trenskow var naturligt nok den yngste af deltagerne på DBU Dommergrundkurset i Aalborg Freja, men selvom den gennemsnitlige dommer er lidt ældre, så er det ikke noget, som får kammeraterne til at kigge skævt til ham af den grund.

- Nej, slet ikke. De synes det er sjovt og lidt sejt. Og det kan faktisk godt forstå, at jeg synes, det er fedt at få en anden vinkel på det hele. Hvor jeg før kunne side eller spille på et stadion og være utilfreds med en dom, så ved jeg nu, hvorfor der bliver dømt, som der gør. Nu ved jeg, hvorfor dommeren ikke dømmer frisparket eller giver et gult kort, siger han og kigger lidt frem mod søndagens U14-kamp som venter ham i Klarup.

- Jeg er spændt på den udfordring, for jeg har ikke før prøvet, at der er 22 personer, som er uenig med mig. Det bliver sjovt. Og jeg er sikker på, at jeg får noget erfaring, som jeg kan bruge videre i mit liv, lyder det eftertænksomt fra den unge mand.

Få et klubkursus hjemme i DIN klub
Har du potentielle William Trenskow’er løbende rundt i din klub? Og kan I samle minimum 12 deltagere – unge som gamle?

Så har I mulighed for at få et DBU Dommergrundkursus i DIN klub. Prisen er 1.995,- pr. deltager, og DBU Jylland står for både instruktør og kursusmaterialer.

I skal blot stille faciliteter til rådighed; Lokale med projektor, forplejning morgen og middag, samt en fodboldbane på tredjedagen.

DBU Jylland tilbyder fuldt tilskud til lokaleleje og forplejning til klubben.

Ønsker du at være vide mere? Så skriv til Jack Hansen, DBU Jylland, på jaha@dbujylland.dk.

Log ind