MENU

Fodbolden markerer Genforeningen

DBU Jylland er med til at fejre 100-års jubilæet for Sønderjyllands genforening med Danmark i 2020. Som klub kan man også søge midler, hvis man ønsker at bidrage til en festlig markering af 100-året.

Fodbolden markerer Genforeningen
AF: Mads D. Larsen, DBU Jylland Kommunikation//

 

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark.

Jubilæumsåret vil blive markeret med events og aktiviteter over hele landet. 

Og både DBU Jylland og DBU vil også bidrage til denne markering i form af en række forskellige fodboldaktiviteter for klubberne samt forskellige elite-aktiviteter. Bl.a. vil eliteungdomsturneringen for U16 pige-landshold, Open Nordic Tournament, blive afviklet i det sønderjyske område i jubilæumsåret i begyndelsen af juli.

Fodbold skaber fællesskab

- Fodbold bringer mennesker sammen, og grænselandet er et fantastisk eksempel på, hvordan mindretal kan leve fredeligt og positivt sammen, og det er jo i høj grad et budskab, der er aktuelt for os alle sammen. Derfor synes vi, at det giver rigtig god mening, at fodbold bliver en synlig del af jubilæet, fortæller Bent Clausen, formand for DBU Jylland.

Han sidder i DBU’s og DBU Jyllands Genforening 2020-styregruppe sammen med Jesper Møller, formand for DBU, Jens Christian Hansen, formand for DBU Jylland Region 4, Claus Behrndt, bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 4, Claus Warming, formand for DBU Jylland Region 3, Morten Møller Pedersen, bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 3 og Martin Clausen, områdechef i DBU Jylland Region 4.

Forskellige aktiviteter

Det præcise program for DBU’s, DBU Jyllands og fodboldens bidrag til fejringen af Genforeningen er stadig under udarbejdelse og vil blive offentliggjort, så snart det hele er på plads.

Men der arbejdes på mange forskellige fronter, både i forhold til geografi, målgrupper og typer af aktiviteter.

- Jubilæet er ikke mindst et budskab om gode relationer på tværs af grænse og forskelligheder - ja, sætte godt naboskab på dagsordenen. Derfor vil vi bl.a. gerne involvere de lokale fodboldklubber i markeringen og helt generelt bidrage til at skabe flere venskaber på tværs af grænsen mellem danske og tyske spillere, trænere, ledere, dommere og klubber, siger Jens Christian Hansen, formand for DBU Jylland Region 4.

Klubber kan søge støtte

Hvis man som fodboldklub ønsker at bidrage til jubilæumsfesten, er der forskellige muligheder for at søge økonomisk støtte – bl.a. via puljer i de syv kommuner (Kolding, Vejen, Esbjerg, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Aabenraa), der er en del af Genforeningen 2020.

Man kan finde et komplet overblik over støttemulighederne her.

Kulmination i juli næste år

Selve begivenhederne omkring jubilæumsåret kulminerer 10.-12. juli 2020. Her markeres 100-året for de historiske dage i 1920, hvor Kong Christian 10. red over grænsen til Sønderjylland, der nu var genforenet med Danmark.

Helt overordnet er formålet med Genforeningen 2020 at styrke bevidstheden om genforeningens politiske og kulturelle betydning for hele det danske samfund, for den nationale selvforståelse og for venskabet til Tyskland.

 

Log ind