Tordenvejr afbrød to pokalfinaler

Hidsige tordenbyger satte en brat stopper for omkring 40 fodboldkampe i DBU Jyllands turneringer onsdag aften – bl.a. to ungdomspokalfinaler, som nu skal spilles helt om.

Tordenvejr afbrød to pokalfinaler
Af: Mads D. Larsen, DBU Jylland Kommunikation

Fodboldkampe og tordenvejr er en yderst farlig cocktail.

Derfor måtte omkring 40 fodboldkampe i DBU Jyllands turneringer afbrydes før tid onsdag aften. Heriblandt to finaler i DBU Jyllands Pokalturnering: U16 Drenge-finalen mellem VSK Aarhus og Vejle Boldklub, og U19 Drenge-finalen mellem Silkeborg IF og Viborg FF.

DBU Jyllands Disciplinærudvalg har besluttet, at begge kampe skal spilles om, og der arbejdes p.t. på at finde nye spilletidspunkter og afviklingssteder.

- I forbindelse med afbrudte kampe har vi mulighed for enten at stadfæste resultatet, genoptage kampen eller lade kampen blive spillet helt om. Og det er vores normale procedure, at en kamp spilles helt om, fordi der oftest vil være for mange usikkerhedsmomenter forbundet med en genoptagelse, forklarer DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen.

Sikkerhed i første række

Selv om det kan være rigtig ærgerligt med afbrudte kampe, er det DBU Jyllands klare anbefaling, at fodboldkampe afbrydes, hvis de bliver ramt af tordenvejr og lyn.

Det er altid et dommerskøn, om det er forsvarligt at gennemføre en kamp, når tordenvejr er under opsejling, men DBU Jyllands anbefaling er, at der hellere skal afbrydes en kamp for meget end en for lidt - spillernes, trænernes og dommerens sikkerhed kommer i første række.

I 2006 blev en ung fodboldspiller fra Ulfborg ramt af et lyn under en fodboldkamp. Han døde senere af sine kvæstelser.

Du kan finde DBU Jyllands anbefalinger vedr. fodboldkampe og tordenvejr her.


Log ind