MENU

Sådan afgøres 2’eres oprykning i playoff

Oprykning fra en andenplads i herreseniorrækkerne fra Serie 4 til Jyllandsserien afgøres som noget nyt via playoffkampe. Se hvordan og hvornår her.

Sådan afgøres 2’eres oprykning i playoff
Der er indført ekstra spænding i serierækkerne med playoffkampe om oprykning fra en andenplads. Foto: Søren Palmelund

AF: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation//

Flere intensive kampe og større spænding i rækkerne fra Serie 4 til Jyllandsserien.

Sådan lød begrundelsen for at ændre på turneringsstrukturen i DBU Jyllands herreseniorrækker på delegeretmødet i januar 2019. Et forslag, der blev enstemmigt vedtaget af de jyske klubber.

Dermed afgøres oprykning fra andenpladser i rækkerne via playoffkampe. En førsteplads sikrer som hidtil holdet direkte oprykning.

Flere får chancen for at rykke op
Indførelsen af playoffkampe betyder, at alle hold, der ender på en andenplads i de berørte rækker, får en chance for oprykning. Tidligere kunne man i rækkerne fra Serie 3 og opefter kun rykke op fra en førsteplads.

I den tunge ende af tabellen har ændringen den konsekvens, at der er større risiko for at rykke ned.

Sådan spilles kampene
Efter sidste spillerunde spiller alle 2’ere i rækkerne fra Serie 4 til Serie 1 playoff mod en anden 2’er tirsdag den 25. juni.

Vinderne af disse kampe møder en sidsteplads fra rækken over lørdag den 29. juni.

F.eks. møder et andenpladshold fra Serie 3 et hold, der er endt på sjettepladsen i Serie 2. Vinderen af denne kamp spiller så Serie 2 i efteråret.

Se kampprogrammerne her:


Også ny struktur i Serie 5 og 6
Serie 5 og Serie 6 har været ombrudt midtvejs i forårets turnering. For Serie 5 gælder det, at alle 1’ere ved sæsonens afslutning rykker op, mens både 1’ere og 2’ere i Serie 6 rykker direkte op.

Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte DBU Jylland Turneringer på info@dbujylland.dk eller telefon 8939 9979.

Se også…
Forslag til delegeretmødet 2019 (se Forslag 14)
Sådan gik det forslagene (se Forslag 14)

Log ind