MENU

Få hjælp til godt samarbejde mellem forældre og klub

Et godt fodboldmiljø i klubben afhænger blandt andet af et velfungerende samarbejde med spillernes forældre. DBU Jylland hjælper jer på vej.

Få hjælp til godt samarbejde mellem forældre og klub
Et godt fodboldmiljø opnår man kun, hvis man også har et godt forældresamarbejde. Foto: Henrik Bjerregrav

AF: Kristoffer Weibel//

Nogle klubber oplever, at forældre har store forventninger til både trænere, ledere og klubben som helhed - nogle gange uden selv at bidrage helt så meget, som klubben kunne ønske.

Med oplægget “Gode fodboldforældre” kan I som klub skabe en fælles forståelse og forventningsafstemme med forældrene.

- Vi vil gerne hjælpe klubberne med at introducere forældre for, hvad det vil sige at være medlem af en forening. Kurset hjælper med at forklare hvem og hvad, klubben er, og kan få forældrene til at blive en del af det forpligtende fællesskab, siger David Kiær Nielsen, der er fodboldfaglig rådgiver hos DBU Jylland.

Sammenhæng mellem krav og ydelser

Det handler blandt andet om at få forældrene til at forstå, at der skal være sammenhæng mellem de krav, de stiller, og forventninger de har, med de ydelser man selv leverer - for eksempel kontingent eller frivilligt arbejde.

- Kurset indeholder blandt andet en praktisk øvelse, der virkelig kan åbne forældrenes øjne for den her sammenhæng mellem krav og ressourcer. For eksempel vil de fleste nok sige ja til, at træneren er der for at træne fodbold. Men mange vil nok også sige, at træneren skal svare på henvendelser hele tiden og snakke med deres barn, siger David Kiær Nielsen.

Noget alle har gavn af

Som klub kan I enten vælge at downloade materialet gratis med plakat, præsentation og instruktion, så I selv kan stå for oplægget, eller I kan få en instruktør fra DBU ud i jeres klub.

- Det er helt sikkert muligt at gå i gang med selv, men hvis man er usikker eller har en svær årgang, kan vi komme og hjælpe med professionel støtte, siger David Kiær Nielsen.

- “Gode fodboldforældre” er noget, alle klubber har gavn af, og i princippet er det en god idé at holde hvert år, når der starter nye årgange, så forældre og klub er på bølgelængde fra start, siger han.

Læs mere om tilbuddet her.

Log ind