MENU

Aftale om observatørkorpset forlænget

DBU Jyllands særlige korps, der observerer potentielle problemkampe i Aarhus-området, fortsætter det vigtige arbejde. Der er nemlig indgået aftale med Aarhus Kommune for yderligere fire år.

Aftale om observatørkorpset forlænget
Siden 2006 har DBU Jyllands observatørkorps set kampe efter i sømmene. Foto: Vatanspor

AF: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation//

Kampene i DBU Jyllands turneringer afvikles heldigvis næsten altid i ro og orden. Sådan som det naturligvis bør være.

Men siden 2006 har DBU Jylland via et særligt observatørkorps sat ind med en forebyggende indsats over for potentielle problemkampe i Aarhus og omegn.

Således holdes der lidt ekstra øje med de få kampe, hvor holdene har været involveret i mange eller grove disciplinærsager. I 2018 rykkede korpset ud til 50 kampe.

- Jeg vurderer, at det er med til at sikre en bedre afvikling af de her særlige fodboldkampe, end hvis vi ikke havde været til stede. Jeg tror helt sikkert, at man tænker, at ”når der nu står en fra DBU Jylland, så må vi hellere opføre os pænt”. Det har en præventiv virkning, har korpsets koordinator, Finn Jensen tidligere udtalt.

Ny aftale på plads
Siden 2015 har Aarhus Kommune bidraget med halvdelen af finansieringen af observatørordningen. Og partnerskabet mellem kommunen og DBU Jylland, som også har været støttet af Danmarks Idrætsforbund, er nu forlænget til og med 2021.

I samarbejde mellem Sport & Fritidsforvaltningen i Aarhus Kommune og DBU Jylland udvikles der løbende nye tiltag og indsatser henvendt til de såkaldte OBS-klubber, som korpset beskæftiger sig med.

Målet er ultimativt at få de pågældende hold og klubber af observationslisten.

Log ind