MENU

BEVÆG DIG FOR LIVET-FODBOLDSAMARBEJDET FORTSÆTTER I NY TREÅRIG PERIODE

Den nye samarbejdsaftale mellem DBU og DGI har særligt fokus på at give den bedst mulige hjælp til klubber, der har eller gerne vil have Fodbold Fitness eller motionsfodbold på deres program.

BEVÆG DIG FOR LIVET-FODBOLDSAMARBEJDET FORTSÆTTER I NY TREÅRIG PERIODE

Bag den overordnede Bevæg dig for livet-vision står det største danske idrætspolitiske samarbejde nogensinde. DIF og DGI er gået sammen om visionen, som bliver støttet af blandt andre Trygfonden og Nordea Fonden. Målet er, at 75 % af danskerne skal være fysisk aktive i 2025, og at 50 % skal være det i en idrætsforening.

Bevæg dig for livet – Fodbold er en del af den overordnede vision, og her kæmpes der for at få flere medlemmer ind i de danske fodboldklubber. Siden 2016 har DGI og DBU samarbejdet på udvalgte indsatsområder, og ved årsskiftet indgik de to organisationer en ny treårig samarbejdsaftale, som skal sætte trumf på arbejdet med at hjælpe de danske fodboldklubber med at tiltrække motionister ved hjælp af de to aktivitetskoncepter kaldet Fodbold Fitness og Motionsfodbold.

Positiv stemning og gejst til at gøre en forskel
- Vi har en stærk tro på, at vi med Fodbold Fitness og motionsfodbold har de aktivitetskoncepter, som vi skal bruge for at udvikle fodboldklubberne til at kunne tiltrække endnu flere voksne danskere. Erfaringerne fra de første tre år har dog vist, at vi kan optimere, og derfor har vi i den nye aftale sat ekstra fokus på bedre og mere effektiv eksekvering både internt og i relationen til klubberne, og vi glæder os meget til nu at sætte trumf på og gøre en positiv forskel, udtaler Lars Møller, formand for DGI Fodbold.

Fra 2016 til 2018 havde Bevæg dig for livet – Fodbold to forskellige indsatsområder, hvor der både blev satset på at få flere voksne motionister ind i fodboldklubberne, og samtidigt blev der tilbudt klubudviklingsforløb med fokus på fastholdelse og rekruttering af teenagere. I den nye samarbejdsperiode vil der udelukkende være fokus på Fodbold Fitness og motionsfodbold i forsøget på at intensivere indsatsen og skabe bedre resultater, hjælpe klubberne bedre på motionsområdet og gøre flere danskere aktive i fodboldklubberne.

- Når vi har valgt at fjerne teenageindsatsen fra projektet, handler det på ingen måde om, at vi ikke ser vigtigheden i arbejdet med at hjælpe klubberne med teenagerne, som er en meget svær målgruppe for alle idrætsgrene. Ræsonnementet bag beslutningen er, at vi kan bruge projektmidlerne mere effektivt i forhold til målet om rekruttering af flere aktive fodboldmedlemmer ved at holde fokus på motionister, der kan spille Fodbold Fitness eller motionsfodbold. Jeg har også en tro på, at det mere specificerede fokus vil gøre det lettere for alle at forholde sig til Bevæg dig for livet-fodboldprojektet, både for eksterne interessenter, for de frivillige og for medarbejdere i vores to organisationer, udtaler Bent Clausen, formand for DBU’s Breddeudvalg.

Arbejdet med at hjælpe klubberne med at fastholde og rekruttere teenagere ligger derfor nu igen, som også tidligere, andre steder i DBU og DGI, hvor særligt fodboldkonsulenter og klubrådgivere varetager dette vigtige område.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til den nye samarbejdsaftale, er du velkommen til at kontakte kommunikationsansvarlig i projektet, Sarah Hoffmann (saho@dbufyn.dk) eller formand for styregruppen i Bevæg dig for livet – fodbold, Lars Møller (lars.moeller@dgi.dk

Du kan også læse mere på hjemmesiden www.bevaegdigforlivet.dk/fodbold

Log ind