Snart 85 år gammel: Ellen Marie vasker stadig

Selv om Ellen Marie Mikkelsen fra Vridsted bliver 85 år gammel om otte dage, så vasker hun stadig den lokale fodboldklubs spillesæt. Det kan selv et nyt knæ ikke forhindre hende i.

Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation


”Respekt”.


Sådan var der en del der skrev, da vi lavede en video med Vridsted IF’s fantastiske fodboldfrivillige, Ellen Marie Mikkelsen for halvandet år siden.

Den dengang 83-årige ildsjæl havde på daværende tidspunkt vasket klubbens fodboldtøj i 41 år i træk. Og selv om hun dengang overvejede, om hun skulle fortsætte med sit hverv, så er hun ”still going strong”.

Nyt knæ får hende ikke til at stoppe

Ellen Marie Mikkelsen havde for halvandet år siden aldrig misset en vask af spillertøjet. Den statistik satte en operation dog en lille stopper for sidste år.

- Jeg fik en knæoperation, så der var lige et par måneder, hvor de selv måtte vaske tøjet. Så spurgte jeg dem, om de ikke bare selv ville fortsætte med det, men det mente de nu nok, at jeg var bedre til, og nu er jeg i gang igen, fortæller Ellen Marie Mikkelsen.

Videoen med Ellen Marie er blevet set knap 140.000 gange på DBU Jyllands medier. Hun har selv set den en enkelt gang, da et familiemedlem viste hende den på sin mobiltelefon. Udover det, så har hun oplevet, at andre har vist interesse for den.

- Jeg var til en sammenkomst, og pludselig var der en der sad med en telefon, og så kom min stemme ud af den. Så var der et par stykker, som var i gang med at se videoen. Det var lidt underligt.

Har snart slidt vaskemaskinen op

Ellen Marie Mikkelsen er stadig ikke den store fan af fodboldstrømper, som vender med vrangen ud. Men heldigvis er problemet ikke så stort længere, mener hun.

- Jeg synes, de har forbedret sig, de unge gutter. Men hvis der er kommet en ny spiller med, som ikke har fået lært at vende sokkerne rigtigt, så få de lige en bemærkning. Det hjælper som regel, siger den snart 85-årige fodboldfrivillige, som snart er nødt til at kigge sig om efter en ny vaskemaskine.

- Jeg tror ikke den holder så meget længere. Den har vasket rigtig meget fodboldtøj de seneste seks år, så jeg skal nok snart have den skiftet, siger hun.

Log ind